Blog

Control del pisos turístics de Girona

  |   Novetats

El Punt. El darrer any i mig, el seu nombre al Barri Vell i a part del Mercadal s’ha estabilitzat i ara n’hi ha 746. La moratòria de pisos turístics al Barri Vell i part del Mercadal de Girona no ha generat efecte rebot ni ha afegit pressió a zones limítrofes, segons les dades facilitades per l’ Ajuntament. D’ençà que el consistori en va aprovar la suspensió –ara fa mig any–, les llicències d’habitatges d’ús turístic (HUT) s’han mantingut invariables, rondant les 750. Ara mateix, en són 746, 11 menys que en el moment d’aprovar-se la moratòria. Al Barri Vell, n’hi ha 406 i al Mercadal, 89.

D’altra banda, el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí, explica que treballen amb el pla especial que regularà els HUT a Girona amb el compromís que s’aprovi al novembre. Entre d’altres, s’està estudiant si cal aplicar un topall de llicències que sigui el mateix per a tots els barris o bé diferenciar-los. En tot cas, Martí ja avança que al Barri Vell la idea és que els HUT “no superin en cap cas” el 17% dels habitatges totals.

La suspensió de llicències de pisos turístics se circumscriu al Barri Vell de Girona i a alguns carrers del Mercadal. En aquesta última zona, s’estén des de la plaça Independència fins a tocar del carrer Pompeu Fabra, afectant els carrers Nou i Santa Clara.

Fora de l’àmbit de la moratòria, on hi ha més HUT és a l’Eixample Nord (111 llicències) i, per contra, a Domeny i a Sant Narcís no n’hi consta cap. A la zona Carme-Vistalegre, hi ha 49 HUT, a Sant Daniel, 13 i a Pedret, 21. Són xifres similars a les de fa un any i mig.

Proporcionalment al nombre total d’habitatges del barri, on n’hi ha més és al Barri Vell (17 %), un percentatge que supera àmpliament el de la resta de zones, perquè a Pedret és del 4,25 %, al Mercadal prop del 5%, al Carme del 2,65 % i a l’Eixample Nord supera per poc l’1 %.

 

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies