Blog

Salut comença a tramitar el certificat Covid digital

  |   Novetats

El Punt. És un codi QR que certifica l’estat vacunal o de salut i que serà obligatori per viatjar per Europa a partir de l’1 de juliol. Es pot generar al web de La Meva Salut, però no encara des de l’aplicació.

El Departament de Salut va habilitar ahir la possibilitat que els catalans ja puguin generar i descarregar el certificat Covid digital que, previsiblement, serà necessari per fer viatges internacionals a partir del juliol. Ja sigui en la versió digital com en la impresa, aquesta mena de passaport sanitari conté un codi QR amb una signatura digital que acredita les tres possibles situacions individuals que habilitaran la mobilitat: haver estat vacunat contra la Covid-19, haver-se recuperat de la malaltia o bé haver-se fet una prova amb un resultat negatiu.

El certificat s’ha d’obtenir mitjançant el web de La Meva Salut (l’aplicació encara no permet aquesta funció, però es treballa perquè ho faci pròximament) i és un document en català, castellà i anglès. En el cas dels vacunats, s’especifica quina vacuna s’ha rebut, quantes dosis i en quina data. L’apartat dels recuperats presentava problemes tècnics ahir al vespre i el de proves diagnòstiques s’implementarà aviat. De fet, Salut avisa que aquesta eina està encara “en fase de proves i progressivament s’hi aniran afegint altres funcionalitats”. Altres territoris de l’Estat ja havien activat aquesta opció abans que Catalunya i han emès desenes de milers de certificats.

Els certificats generats són plenament vàlids per a l’ús, que es considera imminent com a mínim entre els 27 països de la Unió Europea, malgrat que encara està pendent d’aprovació al Diari Oficial de la Unió Europea.

Protecció Civil vol revetlles amb supervisió

El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, demana als ajuntaments que supervisin la celebració de revetlles a les platges per Sant Joan o bé que tanquin aquests espais si no poden garantir que la població en faci un ús raonable d’acord amb la situació pandèmica. En paral·lel, també recomana que s’habilitin espais específics a l’aire lliure amb mobiliari urbà i control per poder fer sopars en grups sense barrejar-los. La Generalitat és conscient que alguns consistoris no tenen prou efectius per fer-ho i per això també demana a la ciutadania que no aprofiti les platges sense supervisió per fer-hi aglomeracions. A més, des de Protecció Civil es fa una crida a ser molt curosos amb la pirotècnia i les fogueres, atès que l’hidrogel i les mascaretes són inflamables.

 

 Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació ACEPTAR
Aviso de cookies