Un projecte transfronterer vol impulsar la transició sostenible a les pimes | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

imatge 1

Un projecte transfronterer vol impulsar la transició sostenible a les pimes

  |   Novetats

Diari de Girona. Cinc Cambres de Comerç creen una iniciativa que durarà tres anys i uneix Girona, Lleida, Andorra, Perpinyà i Occitània, amb un pressupost d’1,2 milions.

Les Cambres de Comerç de Girona, Andorra, Lleida, Pyrénées Oriental e si Occit a ni eP y r é n é es M é d iter ran é e han creat un projecte quet é coma objectiu impulsa rel desenvolupament empresarial i l’ empre nedo ria sostenible dins de l’espai transfronterer de Catalunya, França i Andorra.

Sota el nom Galop (un acrònim format per la primera lletra de cada cambra), la iniciativa pren el testimoni del projecte CCI PirineusMedII, que agrupava les mateixes cambres, i s’adreça principalment a pimes microempreses, startups i autònoms. «És una demostració de cooperació entre territoris, d’unir forces i voluntats», va assegurar ahir el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, durant la presentació de Galop.

El projecte durarà tres anys i compta amb un pressupost d’1,25 milions d’euros, dels quals el 65% els aporta la Unió Europea a través del programa Interreg VIA Espanya-França-Andorra .« Volem facilit arque les pi mes accedeixin ala internacionalització i posar accent en la sostenibilitat, és essencial», va remarcar Fàbrega.

Per avançar cap a aquesta transició, posant també el focus en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el projecte Galop impulsarà diferents accions de suport integral a les pimes. Cadascuna de les cambres portaran a terme una o més iniciatives.

Amb aquest projecte es crearà un observatoria per a la sostenibilitat empresarial transfronterera que «permetrà identificar els reptes als quals s’enfronten les pimes i contribuir a avançar cap a una economia més sostenible», va explicar el president de la Cambra dels Pirineus Orientals, Laurent Gauze.

A més, també es faran accions formatives tant per als tècnics transfronterers com per als emprenedors i primes dels diferents territoris. Aquesta formació consistirà en una sèrie de píndoles formatives per conscienciar les empreses i els tècnics sobre la sostenibilitat.

El projecte també ofereix una acceleradora d’start-ups. Desenvoluparà un programa flexible i personalitzat en el qual es treballarà la definició i validació del model de negoci, del producte o servei o l’optimització de la sortida al mercat, entre d’altres.

Per últim, s’impulsaran accions de networking, i el projecte també inclou dos viatges -els Galop Tour- que es faran a Catalunya i a França per conèixer i abordar casos d’èxit empresarials.