Satisfacció amb l'ocupació de les estacions d'esquí gironines | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

imatge 1

Satisfacció amb l’ocupació de les estacions d’esquí gironines

  |   Novetats

Diari de Girona. Els turistes de la demarcació han optat per desplaçar-se al Pirineu i a zones d’interior, on les ocupacions hoteleres han fregat el 80%-90%, contrastant amb una baixa activitat a la costa.

El pont de la Puríssima serveix com a termòmetre, per al sector hoteler, per saber com ve la temporada turística d’hivern. I de moment els auguris són bons. A les comarques gironines, aquest pont ha permès omplir sobretot els destins del Pirineu i ocupar també les localitats d’interior. En canvi, com és habitual, les poblacions de costa han estat menys populars entre les eleccions dels visitants. Un dels grans atractius d’aquests dies han estat les estacions d’esquí. Tant des de Vallter 2.000 com des de La Molina s’han mostrat satisfetes amb l’ocupació i la venda de forfets durant aquests dies de pont. Tot i que encara és d’hora per tancar els comptes, des de les dues estacions asseguren que han rebut «un volum de visitants similar al de l’any passat». El director de Vallter 2.000, Enric Serra, ha dit que estan «molt contents d’haver pogut obrir amb bones condicions pel pont de la Puríssima». La previsió era fer-ho el dia 2, però «la meteorologia no ho va permetre». A La Molina, la intenció també era obrir més d’hora; concretament, el 25 de novembre, però es va acabar obrint el 5 de desembre -un dia abans que Vallter- en un primer moment només amb la pista Llarga. En la mateixa línia, el director de La Molina, Xavier Perpinyà, ha destacat la satisfacció de l’estació després del pont perquè han «pogut obrir tota la zona central de l’estació amb uns 14 quilòmetres esquiables» i això «ha permès a la gent fer un tastet de neu i activar l’economia de la zona». «Les estacions d’esquí som el motor del territori i fem girar el que hi ha al voltant de les estacions, com hotels, restaurants o botigues de lloguer».

Serra ha volgut destacar que «les estacions del Pirineu català són gairebé les úniques a l’Estat que han obert totes, des de Boí a Vallter». I ha afegit que és una situació «curiosa» perquè «al Cantàbric, Sistema Central i Aragó no ha obert ningú; només alguna a Terol i a Sierra Nevada».

Apartaments al 90%

L’ocupació dels apartaments turístics del Pirineu, aquest pont de la Puríssima ha arribat al voltant del 90%. La presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava – Pirineu de Girona, Esther Torrent, ha explicat que «aquest any la gent ha preferit passar aquestes dates a la neu, per la climatologia». Han estat, sobretot, turistes de proximitat desplaçats des de Barcelona i rodalies. Pel que fa a Girona ciutat, l’ocupació dels apartaments ha estat del 70%, segons dades de la mateixa associació, i a la Costa Brava «els establiments oberts han tingut ocupacions més baixes».

Els càmpings, al 30%

L’aforament als càmpings s’ha mogut en la mateixa línia, amb menys ocupació a la costa i xifres més altes al Pirineu i a poblacions d’interior. El president de l’Associació de Càmping de Girona, Miquel Gotanegra, ha explicat que el de la Puríssima «és un pont que obre la temporada d’esquí, amb el qual els càmpings d’interior i de muntanya han tingut una bona ocupació». En canvi, «els càmpings del litoral són menys populars perquè es pensa poc a anar-hi durant aquesta època de l’any tot i les bones temperatures». El sector calcula que a la Costa Brava, l’ocupació dels càmpings que estan oberts ha estat del voltant del 30%.

«d’esquí «Les estacions som el motor del territori per a hotels, restaurants o botigues de lloguer»