Roses ofereix visites virtuals a la Ciutadella i al Castell de la Trinitat | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

http://www.elpunt.cat

Roses ofereix visites virtuals a la Ciutadella i al Castell de la Trinitat

  |   Novetats
El Punt. L’Ajuntament ha impulsat aquesta iniciativa “pionera” a Catalunya per acostar la història als turistes. Els visitants que vulguin viure l’experiència ho podran fer per un preu de 8 euros.
Els turistes que visitin la Ciutadella i el castell de la Trinitat de Roses podran gaudir d’una visita immersiva amb realitat virtual i 3D per descobrir el patrimoni del municipi. L’Ajuntament ha impulsat aquesta iniciativa “pionera” a Catalunya per acostar la història als visitants a través d’una experiència on se’ls plantejaran reptes i jocs, segons informa l’ACN. “Podran participar des d’un enterrament del Neolític fins a la Guerra Civil”, explica la regidora d’Urbanisme, Sílvia Ripoll. El projecte ha costat 468.000 euros, la meitat dels quals s’han finançat a través de fons europeus. Els visitants que vulguin viure l’experiència ho podran fer per un preu de 8 euros.

Comprar una copa ceràmica a la colònia grega de Rhode (425 a.C), preparar garum, buscar un monjo al monestir de Santa Maria (1400), localitzar la nau Triunfante enfonsada al golf de Roses el 1795 o buscar l’orgue del Castell de la Trinitat són alguns dels reptes que planteja la nova experiència immersiva que s’oferirà a partir d’ara a la Ciutadella i el Castell. Roses ha portat la realitat virtual al patrimoni amb un projecte pioner de tecnologies TIC que, d’alguna manera, “museïtza” en tres dimensions els espais més destacats de la història del municipi i permet fer un viatge al passat on el visitant n’és el protagonista.

El projecte, que ha dut a terme l’empresa Enginyeria de Sistemes Audiovisuals SL, ha costat 468.231 euros, el 50% dels quals han estat subvencionats pels fons FEDER; el 25% per la Diputació de Girona i la resta amb fons propis.