Palafrugell premia els grans hotels històrics | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Llafranc:  Quim Casellas  del restaurant Hotel Casamar de Llafranc, una estrella Michelin amb familia. Casellas també es fa càrrec ara de la cuina del restaurant Malcontenta. 
 532#Manel Lladó

Palafrugell premia els grans hotels històrics

  |   Novetats

El Punt. L’Ajuntament de Palafrugell guardonarà amb el diploma al mèrit ciutadà 2022 tretze establiments hotelers vinculats al sector turístic. El denominador comú és que han estat regentats pels mateixos vincles familiars durant més de cinquanta anys.

El guardó també es dona per “haver mantingut la tradició dels elements locals al llarg de tots aquests anys”, segons una nota feta pública ahir, on s’afegeix: “Al llarg de la seva història han mantingut un equilibri entre la tradició palafrugellenca i la modernitat de l’adaptació a les noves propostes del segle XXI.”

Els establiments que es proposen per rebre el guardó d’aquest any 2022 van néixer amb el boom del turisme dels anys 60 i 70 del segle passar. La gran majoria van obrir les portes al voltant d’aquest creixement turístic. Tot i això, hi ha establiments que daten de mitjan anys trenta, com poden ser el Terramar i el Llevant.

Els establiments que rebran el diploma al mèrit ciutadà són: hotel Alga; hotel Casamar; hotel Garbí; hotel la Torre; hotel Llafranch; hotel Llevant; hotel Mediterrani; hotel Port Bo; hotel Sant Roc; hotel Tamariu; hotel Terramar; hostal La Llagosta i l’hostal Plaja. Tos repartits entre Palafrugell, Llafranc, Tamariu i Calella. Aquest reconeixement també arriba després d’uns anys molt complicats.