L'ocupació turística a la Costa Brava frega el 90% durant la Setmana Santa | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

imatge 1

L’ocupació turística a la Costa Brava frega el 90% durant la Setmana Santa

  |   Novetats

Diari de Girona. Els càmpings s’han situat entre el 70 i el 80% i els apartaments turístics prop del 90% a l’interior.

Les comarques gironines han tancat una «bona» Setmana Santa amb ocupacions que s’han situat entre el 85 i el 90% als hotels de la Costa Brava. Els dies que han concentrat més visitants han estat de dijous a diumenge, tot i que el mal temps ha fet avançar l’operació tornada per alguns. El sector turístic diu que eren les xifres que esperaven i que les dades auguren un «bon inici de temporada». A banda de l’hostaleria, els càmpings han registrat unes ocupacions d’entre el 70 i el 80% i els apartaments turístics han tingut millors ocupacions a l’interior i el Pirineu (entre el 85 i el 90%) mentre que a la costa «on hi ha més oferta», s’han situat entre el 50 i el 70%.

Malgrat el temps inestable, les previsions s’han complert i, en alguns casos, s’han superat. La portaveu de la Federació d’Hostaleria, Marina Figueras, va assegurar ahir que els dies més forts han estat de dijous a dissabte i diumenge mentre que la resta de la Setmana només Girona ciutat ha concentrat el gruix de visitants.

Per zones, a la Costa Brava l’ocupació s’ha situat entre el 85 i el 90%, a la muntanya entre el 75 i el 80% i a les zones més interiors, no ha superat el 75%. Figueras va dir que el fet que la Setmana Santa hagi sigut abans també ha fet que part dels turistes s’hagin repartit entre la costa i les zones de muntanya. Pel que fa al perfil, majoritàriament han estat parelles i famílies de Barcelona ciutat i l’entorn. «Hi ha hagut més o menys el mateix que d’altres anys», va assegurar Figueras.

El sector dels apartaments turístics, en canvi, ha registrat millors ocupacions a l’interior que a la costa. A muntanya, s’han situat entre el 85 i el 90% mentre a la costa, depenent de la zona, han estat d’entre el 50 i el 70%. La portaveu de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA), Esther Torrent, va afirmar que ha estat una «bona» Setmana Santa i augurava una «bona temporada». Tot i això, va admetre que han fallat les reserves d’última hora per la inestabilitat meteorològica i que, segurament, les vacances s’han «escurçat» pel mal temps. «Molts van avançar ahir la tornada», va assegurar.

Als càmpings de la demarcació, s’han registrat ocupacions similars d’entre el 70 i el 80%, tot i que en alguns casos han arribat al 85%. El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va dir que s’ha concentrat molt amb turistes «de casa» i que estan «contents». «Hi ha hagut ocupació, tot i que el temps no ha ajudat massa, s’ha mantingut el que estava previst», va afegir. Gotanegra va afirmar, però, que al seu sector «l’efecte Setmana Santa» s’allargarà encara uns dies perquè les destinacions com França, Alemanya o Bèlgica tenen vacances.