L'OCDE preveu que Espanya serà el país que més creixerà de l'eurozona el 2021 i 2022 | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

114fee53-7dc6-4f27-893e-18d41319b458_16-9-discover-aspect-ratio_default_0

L’OCDE preveu que Espanya serà el país que més creixerà de l’eurozona el 2021 i 2022

  |   Novetats

Diari de Girona. L’organisme vaticina que «a mesura que avanci la vacunació i s’aixequin les restriccions, l’activitat econòmica es recuperarà amb força».

«A mesura que avanci la vacunació i s’aixequin progressivament les restriccions, l’activitat econòmica es recuperarà amb força». Amb aquesta esperançadora anàlisi, l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) designa Espanya com el país de l’eurozona que experimentarà un major creixement enguany i encara més durant el 2022.

En el seu informe de perspectives, la institució econòmica amb seu a París preveu que el producte interior brut espanyol augmenti un 5,9% aquest 2021 i un 6,3% el 2022 gràcies a l’avanç de la campanya de vacunació, que permetrà «alliberar la demanda reprimida» i facilitarà «la recuperació gradual del turisme».

Brussel·les insta a reduir les restriccions dels viatges

En poc més d’un mes, el certificat digital covid-19 facilitarà els desplaçaments i viatges dins de la Unió Europea. Perquè els Vint-i-set eliminin les restriccions de manera coordinada i evitar el caos en els viatges, la Comissió Europea va presentar ahir una recomanació que actualitza les regles i advoca per començar a eliminar progressivament des d’ara les limitacions. «A mesura que la vacunació avança, proposem relaxar gradualment les mesures de viatge de manera coordinada amb el certificat digital covid», ha indicat la presidenta Ursula von der Leyen.