“Crear mapes i gràfics de l’evolució de la vacunació” i, en una segona fase, es podrà fer el mateix amb “resultats de les proves diagnòstiques, la transmissió, l’hospitalització, els ingressos a les UCI i el nombre de morts”. Aquestes seran les principals utilitats de PandemonCAT, una aplicació web per seguir les dades actualitzades de la pandèmia que s’ha desenvolupat des de la Universitat de Girona per part d’un equip científic del Grup de Recerca en Estadística, Econometria i Salut (GRECS).

De moment a PandemonCAT, a través de gràfics i mapes amb dades que s’actualitzen constantment, es pot seguir “l’evolució dels percentatges setmanal i acumulat de persones vacunades i la dosi (primera dosi o pauta completa) en les diferents Àrees Bàsiques de Salut”.

En les posteriors actualitzacions de PandemonCAT, la idea dels responsables del projecte és que s’hi puguin analitzar “la influència de variables socioeconòmiques i mediambientals en la propagació en l’espai i en el temps de la infecció pel SARS-CoV-2 i la seva incidència en la mortalitat”

PandemonCAT és un dels resultast del projecte “Epidemiologia de la COVID-19. Factors mediambientals i socioeconòmics en l’evolució espaciotemporal de la pandèmia”, liderat pels investigadors del GRECS Marc Saez i Maria Antònia Barceló i amb Som Chaudhuri i Gerard Giménez i Adsuar La “Escuela Andaluza de Salud Pública” i la Universitat de Granada també han format part del projecte.