La temporada turística s'escapa per pèls de la crisi econòmica del setembre | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

image

La temporada turística s’escapa per pèls de la crisi econòmica del setembre

  |   Novetats

Comunicatur. L’economia entrarà en recessió passat l’estiu, el sector del turisme salvarà els mesos de més activitat per poc.

La recessió econòmica truca a la porta. Les alarmes s’han activat a Europa davant una previsible arribada de crisis econòmica a partir del mes de setembre.

El turisme ha pogut fer una temporada d’estiu positiva abans que les economies europees no entrin en recessió. Els factors que dibuixen aquest panorama: l’alça de preus que ha generat una inflació de dos dígits; les dificultats de subministrament de gas que pot ser especialment greu en Alemanya, motor econòmic, i l’evolució que el mercat laboral està patint, exceptuant els subsectors vinculats al turisme i l’hostaleria.

Una inflació tan elevada no es patia a Espanya des de 1985. L’economia espanyola se situa en un escenari com el de fa 37 anys. Creixement vertiginós de l’IPC que comporta una pèrdua de poder adquisitiu. El consum es ressentirà, la demanada caurà i la recessió arribarà.

És una incògnita com es comportaran els mercats emissors de turisme en el futur. Tota la caixa que facin les empreses turístiques aquest estiu és benvinguda. El govern espanyol s’ha conjurat per enviar missatges positius negant un escenari de recessió en el futur. El ministre de la Seguretat Social, José Luís Escrivà, creu que les possibilitats de recessió són “molt baixes” i ho argumenta confiant en la contribució que tenen els fons europeus i el volum d’estalvis de les famílies.