Els càmpings, units per seguir allargant la temporada | Federació Hostaleria de Girona

Blog

Els càmpings, units per seguir allargant la temporada

  |   Novetats

El Punt. El Girocamping PRO, que se celebra avui al Teatre Municipal de Lloret, reuneix experts de primer nivell i uns 350 assistents.

Segons posen de manifest les dades d’ocupació dels establiments, l’esforç conjunt dels càmpings gironins ha permès que la desestacionalització ja sigui un fet. El mes de maig l’ocupació es va incrementar un 18% en relació al mateix període del 2022 i aquest mes de setembre la demanda també ha anat a l’alça, sobretot en turisme sènior francès i anglosaxó.

“Podem parlar en conjunt d’una bona temporada i això és gràcies a la unió del sector. L’èxit més important no és l’ocupació en temporada alta, sinó en la pre i post temporada. El fet que la temporada s’allargui és clau per poder captar i retenir talent als nostres establiments, un objectiu que des de fa molt de temps es vol assolir ja que permet una oferta amb treballadors més formats i uns serveis de millor qualitat”, ha destacat el president de l’Associació de Càmpings de Girona, durant la inauguració del cinquè Girocamping PRO, que reuneix aquest dijous prop de 300 assistents, entre professionals i estudiants, al Teatre Municipal de Lloret de Mar. Gotanegra també ha remarcat la importància de la sostenibilitat en el sector i ha recordat que “fa més de 25 anys que es treballa seguint aquest camí i això fa que cada vegada l’oferta de càmpings sigui més sostenible i respectuosa amb l’entorn”.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona ha reclamat més col·laboració de les administracions per l’adaptació necessària al canvi climàtic. “Nosaltres hi treballem i demanem més celeritat en les respostes i que tothom estigui alineat en un model d’energia més sostenible”. Gotanegra ha recordat els pals a les rodes que tenen els càmpings per connectar l’energia sobrant obtinguda amb les plaques solars a la xarxa elèctrica i la falta de resposta de les administracions en temes que preocupen al sector.

El Congrés, organitzat per l’Associació de Càmpings de Girona, està adreçat als professionals del món del càmping i del turisme en general. La inauguració ha anat a càrrec de l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas; i de la delegada del Govern de la Generalitat, Laia Cañigueral, que han elogiat la tasca dels càmpings, que són motor econòmic del país. L’alcalde de Lloret ha destacat que “per Lloret de Mar, principal destinació turística de la Costa Brava, és una satisfacció poder acollir aquest congrés i posar en valor el dinamisme i la competitivitat del sector”. La delegada del Govern ha manifestat que “el càmping és un sector de referència que ha apostat, des de fa molt de temps, per la innovació, la digitalització, la internacionalització i també per invertir a fer establiments més sostenibles. L’experiència demostra que aquesta voluntat de renovació i col·laboració entre ells dona resultats positius i la prova són les bones xifres d’estades que hi ha aquest any. La feina feta és molta i des del Govern estarem al seu costat per fer-ne molta més”.

El congrés compta amb una trentena d’empreses participants i es duen a terme activitats de networking.