El port de Palamós rep el primer creuer de la temporada | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

imatge 3

El port de Palamós rep el primer creuer de la temporada

  |   Novetats

Diari de Girona. El Viking Saturn ha donat el tret de sortida amb 900 turistes dels 53.000 que s’espera que arribin.

El port de Palamós va rebre ahir el primer creuer de la temporada a la Costa Brava, que preveu 61 escales i 53.000 passatgers entre aquest i el de Roses. Les xifres suposen un 1,3% més de turistes i un augment del 15% en les escales respecte de l’any passat. Segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), s’estima que l’activitat de creuers al territori generarà un impacte econòmic de 5,1 milions d’euros. El Viking Saturn ha donat el tret de sortida amb 900 passatgers nordamericans, canadencs i australians.

Els passatgers van visitar el municipi però també altres poblacions com Pals, Peratallada, Figueres, Empúries o Tossa de Mar, a més de fer rutes dels vins de la DO Empordà en cellers de la zona. Cap a les vuit del vespre, van salparcap al port de Barcelona on s’hi estaran tres dies.

El Viking, que visita per primera vegada la Costa Brava, ha fet primera de les 61 escales previstes a la demarcació. La majoria, 52, es faran al port de Palamós i portaran un total de 53.000 passatgers (51.500 també a Palamós). Les xifres suposen un lleuger increment en el nombre de visitants (un 1,3%) i un augment de les escales (un 15%) respecte de la temporada anterior. Al port de Palamós, però, hi haurà un 1% menys de passatgers i un 6% més d’escales. Aquí, la temporada turística durarà vuit mesos i s’acabarà el 24 de novembre amb la visita del Seabourn Sojourn. Aquest any, a més, hi haurà tres escales inaugurals més: Viking Sea, Silver Ray i Spirit of Discovery. I sis creuers faran escala per primera vegada als ports de Palamós i Roses. Segons la CLIA, l’activitat dels creuers al territori tindrà un impacte de 5,1 milions d’euros.