El PIB espanyol va créixer un 0,4% el segon trimestre, superant els nivells precovid, segons l'OCDE | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Vistes del Port de Barcelona i dels creuers.

El PIB espanyol va créixer un 0,4% el segon trimestre, superant els nivells precovid, segons l’OCDE

  |   Novetats

El Punt. El creixement econòmic en els països membres s’ha frenat durant aquest període un 0,4

L’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) estima que el PIB espanyol va créixer un 0,4% el segon trimestre, una dècima menys que el trimestre anterior. La previsió segueix la mateixa línia respecte a la que va publicar l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i, en cas de consolidar-se, suposaria que l’Estat recuperaria per primer cop els nivells del Producte Interior Brut (PIB) previs a l’esclat de la pandèmia, el març del 2020, segons recull l’ACN.

El creixement econòmic al conjunt dels països que formen part de l’OCDE s’ha frenat lleugerament en el segon trimestre, amb un 0,4%, una dècima menys que en el trimestre anterior, amb una evolució contrastada entre els països membres que posa en evidència la pluralitat de situacions, segons informa Efe.

En termes interanuals, el PIB a finals de juny en el conegut com a “club dels països desenvolupats” era de l’1,5%, davant de l’1,6% del mes de març.

Entre les grans economies d’aquest bloc, la progressió més gran entre l’abril i el juny va ser la del Japó, de l’1,5% (sis dècimes més que entre el gener i el març), gràcies en particular a les exportacions netes (vendes a l’exterior menys les compres).

En l’extrem oposat, Itàlia ha patit un descens del 0,3% de la seva activitat per l’efecte de la contracció de la demanda interior, després d’haver crescut un 0,6% el primer trimestre. I no ha sigut l’únic país que ha frenat el creixement, sinó que n’hi ha hagut deu en total, entre els quals sobretot Polònia (-3,7%), Suècia (-1,5%) i Colòmbia (-1%).

Entre els membres del G-7, Alemanya s’ha quedat estancada entre l’abril i el juny, després d’haver viscut dos trimestres consecutiu de retrocés, fet que es considera des del punt de vista tècnic la seva entrada en recessió.