El Fòrum Gastronòmic tanca amb 15.000 visitants | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Girona: Fòrum Gastronòmic. Fan un monogràfic de Cheesecake. També necessitaríem fotos d'ambient.

El Fòrum Gastronòmic tanca amb 15.000 visitants

  |   Novetats
El Punt. Tornarà l’any vinent amb primeres espases de la cuina, monogràfics i la intenció d’ampliar el nombre d’expositors. Els organitzadors asseguren que s’han complert totes les expectatives.

El Fòrum Gastronòmic Girona va tancar ahir dimarts una edició d’èxit complint “totes les expectatives” tant en nombre de visitants com en la satisfacció entre expositors i ponents. En espera de les xifres definitives d’assistència, han arribat a l’objectiu que s’havien marcat de 15.000 visitants. “Podem dir que tenim moltes ganes de tornar l’any vinent”, ha afirmat el director del Fòrum, Albert Labastida, a l’Agència Catalana de Notícies. Aquest any, i amb l’objectiu d’actuar com a “revulsiu” per a un sector molt afectat per les restriccions de la pandèmia, han comptat amb primeres espases de la cuina “de l’àmbit internacional i de casa” i amb algunes noves fórmules que arriben per quedar-se, com ara les sessions monogràfiques sobre aliments o elaboracions concretes. “Els monogràfics han tingut molt d’èxit, amb el cent per cent d’ocupació, i això convida a repetir el format de cara a pròximes edicions”, va dir Labastida. El Fòrum de l’any vinent està previst que es faci del 19 al 21 de març.

Última edició

La tercera i última jornada del Fòrum Gastronòmic va aplegar ahir grans noms de la cuina catalana, entre ells, el pastisser Jordi Roca, el xef Paco Pérez i els plats del Disfrutar o d’Es Portalo Pere Massana parlant del cheesecake.

En el seu monogràfic sobre el cacau, Roca, acompanyat del seu soci a la Casa Cacao, Damian Allsop, va aprofundir sobre els “orígens” del cacau i va mostrar un vídeo amb alguns dels seus viatges a l’Amazònia a la recerca del millor producte. Allsop, per la seva banda, es va centrar en el procés i va reivindicar “l’artesania” que practiquen com a “espai” per recuperar les essències del cacau, que sovint es perden en el procés de les elaboracions en massa.

Al migdia va arribar el torn d’un dels responsables dels restaurants Disfrutar i Compartir, Eduard Xatruch, que va exposar la filosofia de la cuina del Disfrutar i va destacar la importància d’oferir experiències als clients.

Ja a la tarda, i amb l’Aula Gastronòmica també plena de gom a gom, es va fer el monogràfic sobre el cheesecake. Hi eren presentes el xef del restaurant Massana, Pere Massana, i el seu fill Àlex, que van parlar de les moltes versions que existeixen d’aquest pastís de formatge.

Les ‘start-ups’ i les regles del joc

Al fòrum d’ahir també hi va haver un debat i una taula rodona sobre el món de les start-ups, on es va confirmar una dada ja sabuda: “Només una de cada deu noves empreses continua funcionant tres anys després d’haver-se creat.” A partir d’aquesta dada, representants de cinc petites empreses, David Vallés, d’Ordatic; Javier Luna, d’Origin; Borja Gallego, de Rentastic; Èric Casas, de Streamion, i Christian Campillo, de Fumminn, van explicar les seves experiències. La taula rodona va ser moderada per Maurici Segú. Van explicar que no hi ha una edat ideal per crear una empresa emergent perquè “cada projecte té les seves coses” i que, si es crea amb socis, abans de començar s’han de deixar “les regles del joc ben clares”. “És important deixar per escrit com es desenvoluparà el projecte, com es distribuirà el treball i les diferents tasques de cadascú”, van dir. I el que és més important és que els socis es complementin. I a la pregunta del públic de què farien si algun dia els ve algú per comprar-los l’empresa, doncs la resposta va ser clara: vendre-la i tornar a començar.