Comissió per potenciar un turisme de càmpings respectuós amb el Aiguamolls de l'Empordà | Federació Hostaleria de Girona

Blog

http://www.elpunt.cat

Comissió per potenciar un turisme de càmpings respectuós amb el Aiguamolls de l’Empordà

  |   Novetats

El Punt. L’Associació de Càmpings de Girona (ACG), la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Ambient i la direcció general de Turisme han constituït la comissió del litoral del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà amb l’objectiu de treballar conjuntament per potenciar un turisme respectuós amb la natura i trobar l’encaix entre l’activitat del sector i la gestió del parc natural. Es vol que aquesta comissió serveixi de prova pilot per poder estendre la col·laboració a altres zones del territori. La idea és abordar les qüestions especifiques de cada àrea però intentant unificar els criteris d’actuació en tots els parcs naturals.

La comissió es va crear a finals de l’any passat i va celebrar la seva primera reunió al càmping Las Dunas de Sant Pere Pescador, on es van plantejar les necessitats del sector i es van fer propostes de millora. A més, es va fer una jornada participativa amb tots els càmpings afectats per la influència del parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

El president de l’ACG, Miquel Gotanegra, va valorar molt positivament aquesta primera trobada i va destacar la importància de la col·laboració entre el sector públic i privat. Gotanegra va celebrar com un èxit del sector la creació d’aquesta comissió que treballarà perquè els càmpings puguin seguir fent compatible la seva activitat amb la conservació de la biodiversitat i crear sinergies amb els parcs naturals.

A la reunió hi va assistir el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, representants de la direcció general de turisme, el director del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, Sergi Romero, i l’alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, entre d’altres representants institucionals. També va comptar amb la presència de representants de l’Associació de Càmpings de Girona.

La comissió, que va acordat tornar-se a reunir a principis de maig, proposa que s’hi sumin la direcció general de la Costa i el Mar de l’Estat i de la direcció general de polítiques de Muntanya i del Litoral de la Generalitat.