Botiguers, informadors del Parc del Ter i Freser | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Camprodon. Ripollès. Comerç. Turisme. Botigues. Carrer València

Botiguers, informadors del Parc del Ter i Freser

  |   Novetats

El Punt. Ofereixen formació sobre l’espai natural en establiments del Ripollès.Als establiments i empreses del Ripollès, el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser els convida a apuntar-se, per primer cop, a un curset per formar-se sobre aquest espai natural protegit, amb la finalitat que, a la pràctica, en puguin facilitar una informació veraç als seus contactes. Un atractiu del curset, que gestiona el Centre d’Educació Ambiental (CEA) Alt Ter, és que haver-lo completat és indispensable per aconseguir l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Les classes es faran els dies 20, 21 i 22 de setembre a Ribes de Freser, Queralbs i Setcases, respectivament. A banda de les sessions teòriques, hi haurà unes sortides a la Vall de Núria i a Ulldeter.

Coneixements

El temari inclou conceptes genèrics de la comarca (geografia, flora i fauna, els espais protegits, singularitats del patrimoni natural i cultural d’aquest territori i les activitats econòmiques tradicionals), què és un parc natural, les normatives, la gestió, els seus usos públics, la formació i l’educació ambiental, l’oferta d’activitats que hi ha en aquest parc, indrets d’interès turístic del territori, la marca Ripollès Turisme, productes típics del Ripollès i la xarxa d’itineraris de la comarca.

En total s’hi dediquen 20 hores. El preu de la inscripció és de 45 euros. L’objectiu –expliquen al parc– és que els establiments del Ripollès puguin donar “un servei de qualitat als seus usuaris i clients”.

Un parc jove

El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser és, fins a l’actualitat, l’últim que s’ha creat a Catalunya (2015). Conté prop de 15.000 hectàrees ubicades a les valls de Ribes (dels termes de Planoles, Queralbs, Ribes de Freser i Pardines) i de Camprodon (Setcases, Vilallonga de Ter i Molló), on viuen uns 3.300 habitants. La major part de l’espai protegit (80 %) és de titularitat pública. De centres d’informació oficials n’hi ha a Queralbs, Espinavell (Molló), Setcases, Ribes, Núria, Vallter i Camprodon.