La inflació a la zona euro es modera i la situa en el 2,8% al gener | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

GRAFCVA8366. VALENCIA, 15/02/2024.- Una persona realiza una compra en el mercado cuando la tasa anual de inflación se situó en enero en la Comunitat Valenciana en el 3,6 por ciento, tres décimas más que el dato anual de diciembre, y supone dos décimas más que la media de España, que alcanzó el 3,4 % tras subir tres décimas. Según los datos publicados este jueves por el Instituto Nacional de Estadística (INE), en enero la inflación se mantuvo en la Comunitat Valenciana en el 3,3 % registrado el mes anterior, mientras que en el conjunto de España subió una décima. EFE/Ana Escobar
 4651#Agencia EFE

La inflació a la zona euro es modera i la situa en el 2,8% al gener

  |   Novetats

El Punt. A la UE es va reduir al 3,1%, segons dades de l’Eurostat.

La inflació mitjana de la zona euro va tancar el gener en el 2,8% i la taxa de la Unió Europea va baixar fins al 3,1%. En tots dos casos es van situar per sota de la inflació registrada a l’Estat espanyol, que es va situar en el 3,5%, segons les dades publicades aquest dijous per l’oficina d’estadística europea, l’Eurostat i recollides per l’ACN.

Segons aquestes xifres, la taxa de la zona euro va baixar una dècima respecte al 2,9% de desembre i és molt inferior al 8,6% que registrava el gener de 2023. Pel que fa a la dada de la UE, la taxa es va reduir en tres dècimes en comparació amb el 3,4% de desembre i també baixa respecte al 10% de gener de l’any passat.

La rebaixa respon principalment a l’evolució dels preus de l’energia, un 6,1% inferiors respecte al mateix període de l’any anterior, una evolució que contrasta amb l’encariment dels aliments (5,6%), els béns industrials (2%) i els serveis (4%).

De la mateixa manera, la inflació subjacent –la que no té en compte els aliments, l’alcohol, el tabac i l’energia– va disminuir una dècima al gener, situant-se en el 3,3%, sent aquesta la taxa més baixa des de l’inici de la guerra d’Ucraïna.

Entre els Vint-i-set, els estats membre de la UE amb la taxa d’inflació més alta són Romania (7,3%), Estònia (5%) i Croàcia (4,8%), mentre que on menys es van apujar els preus va ser a Dinamarca i Itàlia (tots dos un 0,9%), per davant de Letònia, Lituània i Finlàndia (un 1,1% cadascú).