Una vintena d’activitats i més de 50 ponents en la Mobile Week de Girona
El Punt. Es farà el 8 i 9 de juliol i se centrarà en la universalització dels serveis digitals. Hi haurà ponències, però també taules d’ajut al ciutadà i un joc per als casals.
La Mobile Week 2021 tindrà en el cas de Girona una vintena d’activitats en què participaran més de 50 ponents. Ahir es va presentar la programació de l’esdeveniment, que tindrà un format híbrid (combinant pràcticament totes les activitats de manera presencial i en línia) i es farà els dies 8 i 9 de juliol al matí sota el lema Tecnologia per a la ciutadania, amb l’objectiu, aquest any sobretot, d’incidir en la universalització dels serveis digitals i en la reducció de les desigualtats. Per això una de les activitats destacades serà la instal·lació a la plaça del Vi de taules de suport i orientació en l’ús de l’administració digital i la realització de tràmits electrònics.
El Modern, l’epicentre
Pel que fa a la programació en si de ponències, es desenvoluparan de manera majoritària al Modern. El tret de sortida serà el dia 8 amb la inauguració a càrrec del robot Misty, un robot únic a Catalunya que assisteix persones grans. Aquell dia hi haurà diferents ponències i tallers sobres temes com ara la tecnologia disruptiva 5G, el paper de les dones en les empreses TIC i la presentació d’una ruta digital per conèixer els edificis de Rafael Masó. Destaquen especialment les tres taules rodones que es duran a terme sota el títol La digitalització i la hiperconnectivitat, nous reptes per a l’educació.
Pel que fa al dia 9, s’hi han programat xerrades sobre tecnologia i diferents sectors clau de la societat, com són l’economia, l’arquitectura i les STEAM (la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, l’arquitectura i les matemàtiques). També es tractarà el tema dels influencers i destaquen dues taules rodones a càrrec de l’Aenteg: FP dual, quins avantatges ofereix a estudiants i empresaris? i Emprendre a Girona: una anàlisi subjectiva.
També per als nens
Les propostes de la tercera Mobile Week que es farà a Girona, segons es va explicar ahir, van adreçades a tota la ciutadania i al teixit socioeconòmic de la ciutat i busquen també la participació en particular dels centres educatius i de les activitats de lleure, com ara els casals d’estiu. En aquest sentit, s’ha organitzat un joc d’orientació que, durant els dos dies de l’esdeveniment, faran uns 30 casals d’estiu. Consistirà a fer que els infants i adolescents segueixin una ruta GPS amb mòbils i responguin a reptes i enigmes a cada punt marcat a partir de codis QR.
“Des de l’Ajuntament entenem que pujar al tren de la revolució tecnològica és clau per diversificar l’economia gironina”, va remarcar ahir el tinent d’alcalde Lluís Martí, que va assenyalar també “les dificultats o ombres, com ara la ciberseguretat”. Precisament l’educació en ciberseguretat i la incentivació de les habilitats digitals professionals són dos objectius més de l’esdeveniment, a més de la universalització dels serveis digitals, segons es va destacar.