Un estudi de la UdG mostra que la Generació Z prioritza la sostenibilitat alimentària a casa | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Un estudi de la UdG mostra que la Generació Z prioritza la sostenibilitat alimentària a casa

  |   Novetats

Diari de Girona. L’informe revela que, a l’hora de viatjar, existeixen certes barreres que dificulten als joves el consum d’una gastronomia més sostenible, com el pressupost o la manca d’informació

Un estudi realitzat per Francesc Fusté-Forné de la Universitat de Girona (UdG) i Alicia Orea-Giner de la Universidad Rey Juan Carlos revela que la Generació Z, la generació que té més consciència ambiental i els hàbits alimentaris més sostenibles, presta menys atenció a la sostenibilitat de les seves experiències alimentàries a l’hora de viatjar.

L’objectiu de l’estudi ha consistit en analitzar les perspectives sobre el consum alimentari sostenible en les experiències turístiques de la Generació Z, aquells joves nascuts entre el 1995 i el 2010. A partir d’una metodologia qualitativa, es van realitzar 27 entrevistes amb viatgers d’aquesta generació que també són actius a les xarxes socials.

Els resultats mostren que els joves són conscients de les opcions ètiques quan mengen, i pensen que el consum d’aliments sostenible millora el benestar individual i social. Tot i així, la sostenibilitat del comportament gastronòmic està limitada per altres factors com poden ser el temps i el pressupost, així com la manca d’informació o d’opcions accessibles en les destinacions.

Molts dels participants en l’estudi asseguren que seguir una alimentació saludable requereix una inversió de temps i diners i, tot i que estan disposats a invertir en un futur sostenible en el seu estil de vida diari, veuen el turisme com una escapada de la rutina, fet que els fa ser més flexibles a l’hora de viatjar.

L’estudi conclou que, mentre que la Generació Z mostra una tendència positiva cap al consum alimentari sostenible, encara hi ha obstacles significatius a superar durant els viatges. La integració d’estratègies de sostenibilitat en el turisme gastronòmic no només beneficia el medi ambient i la societat, sinó que també pot enriquir l’experiència turística i atraure un segment de mercat en creixement.

L’article publicat per Orea-Giner i Fusté-Forné ha estat premiat recentment pels Emerald Literati Awards, un reconeixement atorgat anualment per l’editorial Emerald Publishing a l’excel·lència en la recerca acadèmica publicada a les seves revistes.