Temps de Flors només es regarà el dia del muntatge | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Temps de Flors només es regarà el dia del muntatge

  |   Novetats

Diari de Girona. Les espècies autòctones o adaptades a climes secs es prioritzaran i es faran servir esponges que aguanten la humitat.

L’horari de la mostra, amb 109 espais, s’avança mitja hora i inclou la Torre Gironella i l’església de Sant Martí. S’han prioritzat les espècies autòctones i les plantes adaptades a climes secs, reduint així significativament la demanda d’aigua. Es faran servir esponges a les arrels que aguanten la humitat i es tenen dipòsits plens d’aigua de pluja per si s’han d’utilitzar. Girona, Temps de Flors arriba aquest mes de maig a la seva 69a edició amb 137 muntatges i 109 espais en setze barris de la ciutat i amb multitud de mesures per adaptar-se al període de sequera que viu el país.

A causa de l’estat d’excepcionalitat, l’Ajuntament i l’organització del festival han posat un èmfasi especial en l’elecció de les flors i de les plantes i s’han seleccionat aquelles que requereixen menys aigua per al seu manteniment durant l’esdeveniment que se celebrarà de l’11 al 19 de maig.

En aquest sentit, s’ha donat preferència a les espècies autòctones i a les plantes adaptades a climes secs, reduint així significativament la demanda d’aigua.

Així mateix, s’ha donat espai i visibilitat a les flors seques i preservades, que a part de ser una alternativa duradora i de baix manteniment, també ressalten per la seva bellesa en diferents formes i textures.

Per altra banda, no es regarà durant els dies de l’exposició floral. Només es regarà el dia del muntatge per preparar les flors i les plantes i es farà amb aigua provinent de la pluja i recollida amb dipòsits que recullen l’aigua pluvial del teulat del magatzem de les brigades municipals, al polígon Mas Xirgu. A més a més, es facilitarà als encarregats dels muntatges unes esponges que aguanten la humitat especials que garantiran la humitat necessària a la flor perquè es conservi durant cada dia de l’exposició, tal com va avançar Diari de Girona fa uns dies.

La vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis i Carreras, va explicar que al mes de desembre quan es va començar a plantejar seriosament la mostra foral d’aquest any, va tenir clar que la mostra es faria sí o sí, malgrat la sequera i que caldria adaptar-se com fos i demostrar que la ciutat pot ser «innovadora» i modèlica». Es van preparar cinc plans segons la situació que hi hagués durant el mes de maig. «Temps de Flors representa de la millor manera possible el tarannà creatiu de la gent de Girona i per això és un referent cultural i turístic, i a més, genera un impacte molt positiu per a diferents sectors de l’economia de la ciutat. A més, enguany, representa també la innovació entesa com a instrument per adaptar-se al context, ja que aquesta edició compta amb mètodes d’estalvi d’aigua que converteixen un esdeveniment clau per a Girona en molt més sostenible», va insistir la vicealcaldessa.

Per la seva banda, la vicepresidenta segona de la Diputació, Maria Àngels Planas Crous, va subratllar el fet que «l’esdeveniment estigui a punt d’arribar a les setanta edicions» ja que, a parer seu, signfica «moltes coses, però sobretot que s’han teixit unes sinergies i una col·laboració molt fortes entre les diferents institucions i també es compta amb un suport molt sòlid de la societat gironina.» En aquest sentit, va apuntar que Temps de Flors «contribueix a generar activitat econòmica a Girona i a projectar la imatge de tota la demarcació en l’àmbit internacional». De fet, les dues representants polítiques van posar sobre la taula les 365.000 persones que visiten la ciutat aquells dies i l’impacte econòmic que significa tot plegat i que es calcula en uns 10,5 milions d’euros.

Es proposen tres itineraris per poder explorar i descobrir tots els indrets, uns recorreguts a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes del municipi. Els setze barris on hi haurà algun muntatge seran el Barri Vell, Can Gibert del Pla, Carme-Vista Alegre, Devesa-Güell, Eixample, Mas Ramada, Mercadal, Montilivi, Palau-sacosta, Pedreres-Fora Muralla,

Pla de Palau-Sant Pau, Santa Eugènia, Sant Narcís, Taialà, Torre Gironella i Vall de Sant Daniel. El Barri Vell tindrà un circuit tancat i només es podrà entrar i sortir per determinat punts preestablerts.

«Sense cobrar ni un euro»

Durant la presentació de l’exposició de flors, tant la vicepresidenta de la Diputació, com la vicealcaldessa, van lloar la col·laboració de les diferents administracions amb la ciutadania que «participa altruistament i sense cobrar un euro» i que «fan un treball comunitari per donar a conèixer Girona al món» i la implicació de la restauració amb diverses promocions i menús especials i del comerç amb la mostra d’Aparadorisme i Decoració Interior, que enguany arribarà a la 20a edició i que comptarà amb la participació de 42 establiments.

Finalment, Geis va recordar que Temps de Flors s’organitza amb la «participació de la societat gironina» i el suport de l’Ajuntament. «El treball col·laboratiu i l’esforç desinteressat de centenars de persones voluntàries fan possible la mostra floral, que compta amb la implicació directa de les associacions que l’organitzen des dels seus inicis», com són l’Associació Amics de la Girona Antiga i Associació Amics de les Flors de Girona.