Roses demanarà 16 milions als fons europeus | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Roses demanarà 16 milions als fons europeus

  |   Novetats

El Punt.  L’Ajuntament es presentarà a la convocatòria de subvencions Next Generation en la línia de destinacions sostenibles en el marc del pla de transició energètica.

L’Ajuntament de Roses demanarà 16 milions d’euros en la convocatòria de subvencions dels fons europeus Next Generation per al finançament de diferents projectes inclosos en el pla de transició energètica de la població. Aquests fons europeus es destinen a la recuperació econòmica per superar les conseqüències de la Covid prioritzant mesures ecològiques i digitals.

La convocatòria es fa en el marc del pla estratègic de transició energètica en l’àmbit de la promoció econòmica de Roses, un pla que vol liderar el procés de transformació contra el canvi climàtic a la població, abordant una transformació que situï Roses com a destinació turística sostenible. En total, el pla estableix 46 projectes dividits en sis àmbits d’actuació –gestió, turisme, sector econòmic, espais públics, transició marítima i ciutadania– i preveu el finançament de dues de les seves línies –turisme i transició marítima–, amb els fons europeus Next Generation de la Unió Europea.

Roses es presentarà a la línia d’ajuts del programa de destinacions sostenibles, inspirat en l’Agenda 2030 i en els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU, i que basa els seus objectius en la transició verda i digital, en l’eliminació de la bretxa de gènere i en la cohesió i la inclusió a través de les polítiques d’ocupació.

El regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, confirmava que l’import demanat pujarà a una quantitat total d’uns setze milions d’euros. “Una part important d’aquesta inversió es destinarà a la modernització energètica i digital de les empreses de Roses, mentre que amb l’import restant es vol dotar la població de les infraestructures municipals digitals, energètiques i en el medi necessàries per aconseguir una destinació turística sostenible”, va manifestar.

Model descentralitzat

El pla estratègic per a la transició energètica aposta per un model descentralitzat, que reverteixi en el teixit empresarial rosinc. En l’àmbit de la transformació energètica, s’aposta per la implantació de parcs solars que abasteixin la totalitat del consum de la població, un objectiu que s’assolirà destinant un 55% de superfície del terme a aquest tipus d’instal·lacions. Marquesines fotovoltaiques en passejos i aparcaments públics, instal·lacions solars en edificis municipals i també la implantació de parcs solars amb participació de les empreses del municipi o en urbanitzacions i àrees residencials han de permetre assolir l’autoproducció.