Repsol i Naturgy reclamen una transició energètica «realista» i amb «seguretat jurídica» | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Repsol i Naturgy reclamen una transició energètica «realista» i amb «seguretat jurídica»

  |   Novetats

El Periódico. Petrolera i gasista fan front comú per la neutralitat tecnològica i per criticar la demonització d’algunes energies en el camí cap a la descarbonització.

Repsol, la principal petrolera espanyola, i Naturgy, principal operador gasista, s’uneixen per reclamar que la transició energètica cap a un sistema descarbonitzat es faci amb «realisme» en objectius i terminis, amb «transparència» en els costos i en les conseqüències, i amb «neutralitat tecnològica» per no demonitzar algunes energies per a només defensar les renovables.

 Els presidents de Repsol, Antonio Brufau, i el de Naturgy, Francisco Reynés, han fet front comú per defensar que descarbonitzar no significa exclusivament electrificar l’economia, perquè hi ha sectors clau (com el transport aeri i marítim, la gran indústria química, la paperera…) que han de continuar utilitzant hidrocarburs en els seus processos de producció; i per reivindicar el paper del gas natural per donar estabilitat a la producció elèctrica davant la intermitència en la generació de les renovables. «Per a la transició energètica cal realisme per establir objectius i terminis assequibles. I transparència sobre els costos, els preus i les hipoteques que es deixen amb les decisions que es prenen», ha remarcat Reynés en la seva intervenció en el XXI Congrés de la Confederació Espanyola de Directius i Executius (CEDEIX), que se celebra aquest dijous a Bilbao.Tant el president de Naturgy com el de Repsol van defensar mantenir l’ambició d’arribar al 2050 amb una economia descarbonitzada, però fer-ho «sense menystenir cap energia» en el procés. «Ha d’acceptar-se el principi de neutralitat tecnològica», ha apuntat Brufau, «no podem prohibir algunes energies i només acceptar-ne d’altres». Petrolera i gasista van defensar aquesta neutralitat perquè les empreses continuïn innovant en la descarbonització utilitzant totes les energies.

Les dues companyies han defensat el futur de l’hidrogen verd i d’altres gasos renovables a mitjà i llarg termini. «Es requerirà una enorme quantitat diners per als sectors energètics i industrial i per a això hi ha d’haver seguretat jurídica i que no es canviïn les regles a mig partit. Cal estabilitat a llarg termini», ha advertit Brufau.