Quinze xefs de Roses mostren com cuinar el llobarro de la badia
Diari de Girona. Un receptari que es presentarà el 10 d’octubre al teatre municipal ofereix una àmplia varietat de maneres de tractar el producte
Quinze xefs de Roses mostren en un receptari com cuinar el llobarro d’aqüicultura a la Badia. Les diferents receptes mostren versatilitat i múltiples opcions per a preparar i cuinar el peix. Es presentarà el 10 d’octubre al Teatre Municipal de Roses i l’objectiu del projecte és oferir als ciutadans i al sector de la restauració opcions per cuinar-lo i alhora fer valer un producte local pesquer.
«El llobarro de Roses. 15 maneres de cuinar-lo» és el nom del receptari. El peix hi apareix cuinat al forn, al vapor, a la brasa, a la sal, en escabetx, rostit, fregit o en sashimi. I les propostes són dels restaurants rosincs que han participat en projecte: Lluís Subirós de l’Almadraba; Joan Romero de Cal Campaner; Jordi Negre de Cal Negre; Amadoyu Gaye de l’Hotel Cala Jóncols; Carles Roig de Can Cervera; Marc Descloux del Draulic; Alberto Juárez d’Els Brancs; Gregory Abella del Falconera; Mauricio Sánchez de Gozos Mundanos; Ester Munells de La Deliciosa; David Portilló del Norat; Moisés Vega del
Rom; Glòria Roura del Santallúcia; Jordi Dalmau del Sumac i Isabel Mercader del Tramonti Platja.
El receptari ha comptat amb la redacció dels textos i l’assessorament gastronòmic de la comunicadora i assessora gastronòmica Àgata Albero Miralbell d’Inspira Gastronomia. Pel que fa a les fotografies que il·lustren cadascuna de les elaboracions, l’encarregat ha sigut el reconegut fotògraf Francesc Guillamet. L’Ajuntament remarca que es pretén valorar aquest projecte i «especialment aquell producte produït per la curosa i sostenible activitat aqüícola que practica la Confraria de Pescadors de Roses».
Les despeses han sigut subvencionades pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura i pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ja que van ser concedits els sol·licitats ajuts per al desenvolupament local participatiu de les zones dependents de la pesca. És el primer llibre editat per l’Aula Gastronòmica, que en els pròxims anys, preveu editar-ne altres.