Prima salarial per alleujar la pujada dels preus | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Prima salarial per alleujar la pujada dels preus

  |   Novetats

El Periódico. En uns mesos d’elevada inflació però bona marxa dels negocis, la paga extra, en temps passats batejada com a bufanda, torna a aparèixer. La paga antinflació és oli en un llum empresarial per eludir la consolidació de pujades de salaris que compensin la pèrdua de poder adquisitiu. Aquí algunes de les empreses que han decidit establir una prima especial contra la inflació:
Mapfre. La companyia d’assegurances va anunciar al juliol l’abonament de 350 euros addicionals en la nòmina del mes dels seus treballadors a Espanya per ajudar a afrontar l’actual conjuntura econòmica, molt condicionada per l’alta taxa de la inflació. La mesura va beneficiar 10.500 empleats del grup a Espanya, excloentne l’equip directiu.
Sixt. La multinacional especialitzada en el lloguer de vehicles ha anunciat un bo especial per a la plantilla a fi d’afrontar la pujada dels preus d’aquest any. La mesura consisteix a repartir 15 milions d’euros entre tots els seus empleats. Després del semestre més fort en termes d’ingressos en la història de Sixt, amb un augment de gairebé el 60% respecte a l’any anterior, la companyia pagarà un bo de 1.700 euros a cadascun dels seus 8.000 treballadors. Ja al juny i l’octubre del 2021 el grup va pagar un bo especial pel gran esforç del seu equip humà durant la pandèmia. L’empresa preveu elevar la plantilla aquest any en mil persones.

APE. L’empresa rajolera APE Grupo va decidir el juliol abonar als seus empleats 400 euros addicionals per ajudar a afrontar l’actual conjuntura eco nòmica. Els directius queden fora de la paga. APE ja va repartir entre la plantilla el 2021 una paga única de 500 euros.