Perpinyà, Narbona i Montpeller busquen atraure visitants gironins | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Perpinyà, Narbona i Montpeller busquen atraure visitants gironins

  |   Novetats

Diari de Girona. Diverses localitats del sud de França volen aprofitar la recuperació de la connexió del tren d’alta velocitat amb Lió i Marsella per captar clients.

El turisme francès ha desembarcat a Girona, a l’espera que Renfe recuperi abans de l’estiu la connexió amb tren d’alta velocitat amb Lió i Marsella. La indústria turística de França va organitzar fa uns dies una jornada destinada a captar clients que havia perdut. La covid va suposar un revés important per a aquestes rutes entre Espanya i França però el cop definitiu va venir amb la ruptura de l’acord de Renfe i SNFC a finals del 2022 per part de la companyia pública francesa. Ara, els maquinistes de l’empresa espanyola ja es formen per a recuperar aquestes rutes i destins que inclouen Perpinyà, Narbona, Beziers o Montpeller. Es van presentar a Girona per captar el que consideren un client de proximitat.

La responsable de Relacions Públiques de l’Oficina de Turisme de Marsella, Valérie Paduà, és una de les que va acudir a aquest acte. Paduà va recordar que la seva ciutat està a només dues hores i mitja de tren de Girona i va explicar que estan “molt contents” amb aquest retorn de l’alta velocitat. El turista espanyol, en bona part, ha tornat amb la finalització de les restriccions de la covid, però no com quan Renfe i SNCF treballaven conjuntament. Així que ara se l’espera amb ganes en un destí que presumeix d’idoni per al públic familiar. Tal és la confiança en el retorn al panorama anterior que el Pavelló Popular de Montpeller ha programat del pròxim 1 de juliol al 24 de setembre una exposició sobre la Guerra Civil del fotògraf espanyol Antoni Campanà.

L’Agència de Desenvolupament Turística dels Pirineus Orientals també es va presentar a Girona de la mà de Ghislaine Coronal, qui ha admès que la decisió de SNCF d’acabar l’acord amb Renfer els ha fet tenir “por” als qui treballen en aquest sector en el sud de França. Per a aquest territori que ella representa, el visitant de Girona i Barcelona és el primer dels estrangers i, a ell, destinen un 30 per cent del seu pressupost de promoció.

Perpinyà es va definir “com la de Girona però a l’inrevés”, un mirall a l’altre costat de la frontera que compta amb “gastronomia, cultura, història i patrimoni”. La seva gran novetat és el parc animal d’Ecozonia, una proposta que va arrencar en plena pandèmia i que defensen com “un turisme sostenible”.

La comarca del Vallespir també va voler presentar el seu producte i presumir de museus, d’haver estat elecció de Picasso i, per tant, “meca del cubisme” i de festa tradicional de la cirera, amb enviament anual de producte al president de França.

De Narbona va arribar un grup empresarial amb tres castells reconvertits en hotels al costat de Narbona, Domaine and Demeure, el director dels quals, Darren Kennedy, va manifestar la seva satisfacció per la ràpida recuperació d’aquestes línies d’alta velocitat. En el seu cas, mostren un “turisme ecorresponsable amb tots els jardins ecomediterráneos, la qual cosa equival al fet que no necessiten manteniment i ajuden a conservar l’entorn”. El públic espanyol és el tercer per a aquest grup, però el tren d’alta velocitat pot incidir en aquesta classificació.

Altres centres, restaurants i complexos completaven aquest desembarcament a l’espera que Renfe arrenqui al seu en solitari a França.