Oferiran PCR massius als turistes estrangers a Lloret | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Oferiran PCR massius als turistes estrangers a Lloret

  |   Novetats

El Punt. El gremi d’hostaleria i l’Ajuntament acorden un dispositiu conjunt tot l’estiu a la pista d’atletisme, amb preus avantatjosos, resultats el mateix dia i poc risc d’aglomeració. Volen posar-ho fàcil al turisme internacional.

ls turistes estrangers que visitin la Costa Brava aquest estiu, i necessitin un resultat negatiu de Covid-19 acreditat amb PCR o test d’antigen per tornar al seu país, ho tindran una mica més fàcil i econòmic a Lloret de Mar. El president del gremi d’hostaleria, Enric Dotras, va destacar que el servei es va activar ahir mateix, i es prestarà tot l’estiu des de primera hora del matí, de dilluns a divendres (8.30 a 10.30 h) i els dissabtes (8.30 a 9.30 h). Els resultats de les PCR seran processats pels laboratoris Hipra diàriament i els turistes rebran la diagnosi el mateix vespre, telemàticament. Pel que fa als testos, el resultat se sabrà al cap de només 15 minuts.

Les proves no seran gratuïtes ni reben cap subvenció del consistori o els hotelers, però sí que tindran preus més econòmics (52 euros, les PCR i 20, els testos d’antígens) respecte a les tarifes de mercat. Dotras va destacar que a França, per exemple, els viatgers que tornen reben un reemborsament de 50 euros de la seguretat social estatal, de manera que el càrrec per als viatgers d’aquesta nacionalitat seria mínim.

En el dispositiu, pioner per ara a l’Estat espanyol, hi col·labora l’Ajuntament, que ha cedit les instal·lacions de la pista municipal d’atletisme “per evitar aglomeracions o cues en farmàcies”, explicava l’alcalde, Jaume Dulsat. La dotació de personal i horaris es podrà redimensionar sobre la marxa, si la demanda és elevada, i Dotras va avançar que també oferiran l’opció de traslladar personal especialitzat a hotels i establiments amb grups grans, a partir de 20 persones. L’han pensat sobretot per als hostalers locals, però res no impedirà que l’aprofitin turistes allotjats a les veïnes Blanes i Tossa, en altres punts del litoral, o públic autòcton.

Facilitats per treballar

El gremi, en un municipi que depèn del turisme estranger, ha reforçat l’aposta pels visitants de proximitat, que ja van salvar l’estiu passat i tendeixen a ser més. Però volen donar al màxim de facilitats al segment francès, del Benelux o els alemanys, sense descartar del tot un 9% de britànics que es van allotjar a la destinació el 2019. Pel que fa a previsions, Dotras va donar per bo l’objectiu de cobrir un 70% de les places al juliol i l’agost. Però amb la incertesa que el públic de proximitat reserva a darrera hora, a la recerca de promocions i en funció d’elements com ara els indicadors pandèmics o la previsió meteorològica.

La inversió no s’atura

Dotras i Dulsat van recordar que enmig de les dificultats, la inversió dels establiments hotelers per reformar-se, millorar o emprendre en els darrers anys suma un global de 100 milions. Amb l’obertura destacada de L’Azure, ahir, o la recent del petit Casa Coco, un hotel boutique de 22 habitacions, només per a adults i de 4 estrelles en què ahir van presentar les novetats de la nova campanya.

Espectacle amb drons a la platja

A les platges, després de l’experiència del primer estiu pandèmic de 2020, enguany se centraran a controlar aforaments –amb l’ajut de les càmeres de recompte de banyistes– i els 41 treballadors de socorrisme, vigilància i informadors turístics. També mantenen l’aposta per prohibir fumar a les cales Boadella i Treumal. I trams de les platges de Lloret, Fenals i cala Canyelles. Però la gran novetat serà un espectacle dissenyat amb un centenar de drons que il·luminaran el cel sobre la platja principal i el passeig d’Agustí Font, cada divendres de juliol i agost a les 22.30 h.

L’estrena serà el divendres 2 de juliol, i fins aleshores el consistori vol mantenir en secret els símbols i figures que es representaran, vinculats, però, amb la tradició marinera de la població. També hi haurà música d’acompanyament i la intenció és arrossegar públic de proximitat i turistes allotjats en altres poblacions per dinamitzar el comerç i l’hostaleria al capvespre, sense aglomeracions ni l’impacte de pol·lució, contaminació i sorolls de la pirotècnia tradicional.