Més de 40 activitats per la sisena edició de la Fira del Tap i el Suro de Cassà | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Més de 40 activitats per la sisena edició de la Fira del Tap i el Suro de Cassà

  |   Novetats

Diari de Girona. L’esdeveniment, que se celebrarà aquest cap de setmana, s’ha presentat aquest matí amb una demostració de pela de suro i una vista a De Maria Taps.

La sisena edició de la Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva arribarà aquest cap de setmana amb més de quaranta activitats molt diverses i adreçades a tots els públics. Entre elles, visites a fàbriques surotaperes, tastos de vins i caves, maridatges de vins amb música, pela del suro a la sureda, tallers de treballs manuals amb suro, activitats familiars, concerts amb música d’arrel, demostració de l’antic ofici de taper, venda de productes elaborats amb suro, entre altres.

Aquest matí s’ha presentat l’esdeveniment, amb una demostració de la pela del suro, a càrrec de l’Eloi Madrià, un gran coneixedor de l’ofici de pelador que també farà una demostrarà aquest cap de setmana. A més, també s’ha fet un tast del tradicional esmorzar de peladors. Per últim, s’ha fet una visita a la fàbrica surotapera De Maria Taps, on s’ha presentat la sisena edició de la fira.

Entre els actes destacats que es faran entre dissabte i diumenge hi ha l’estrena del vídeo Cassà, poble taper on s’explica el procés de fabricació d’un tap de suro en l’actualitat, des de la pela del suro, passant pel procés industrial de fabricació del tap a les empreses del suro de Cassà fins a l’ampolla de vi o cava. A més, també es projectarà la pel·lícula Suro, amb la presència del director Mikel Gurrea, i l’actor Josep Estragués. El film va guanyar el premi Guadí a la millor direcció novell i els premis interpretatius principals -Vicky Luengo i Pol López-, entre altres guardons assolits a diferents festivals i esdeveniments.

Per altra banda, ahir es van presentar les novetats del projecte de Taps de Finca, a càrrec de la Fundació Institut Català del Suro i el Consell Regulador de la DO Empordà. Per últim, el director de la Fundació Institut Català del Suro, Albert Hereu, ha incidit en la sostenibilitat del suro, un producte de la terra que a més de ser de proximitat, contribueix a reduir la petjada ecològica, en el món del vi, tant l’ampolla de vidre com el tap és un dels envasos més ecològics dels que podríem trobar al mercat, en contraposició amb altres alternatives que es presenten als embalatges de la majoria dels productes.