L'oferta de lloguer de temporada a Girona es dispara un 167% | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

L’oferta de lloguer de temporada a Girona es dispara un 167%

  |   Novetats

Diari de Girona. És una de les ciutats de tot l’Estat on aquest tipus d’arrendaments té més pes sobre el total del mercat, només superada per Barcelona i Sant Sebastià

L’oferta de lloguer de temporada a la ciutat de Girona es dispara un 167% en l’últim trimestre de l’any en comparació amb el mateix període del 2023. Segons un estudi del portal immobiliari Idealista, Girona és una de les ciutats de tot l’Estat amb més pes dels lloguers de temporada sobre el total del mercat, amb un 26%, només superada per Barcelona (43%) i Sant Sebastià (36%).

Paral·lelament, l’oferta de lloguer permanent ha caigut un 18% a la capital de la província i ja encadena tres mesos de baixades, segons es desprèn de l’estudi publicat pel portal immobiliari.

Al conjunt de l’Estat, s’ha registrat una baixada del 3% en el volum d’habitatges de lloguer permanent oferts durant el quart trimestre del 2024, el 14è descens consecutiu. El volum actual d’oferta se situa un 5% per sobre del mínim, assolit el juny del 2024. A més, durant aquest període l’oferta de lloguers de temporada ha crescut un 24%, lluny de les xifres de Girona, i ja suposen el 14% de tots els habitatges de lloguer que s’anuncien.

Tres capitals de província encadenen també 14 trimestres consecutius de caigudes interanuals ininterrompudes de l’oferta disponible: Sant Sebastià, Palma i Sevilla. A Bilbao el nombre de trimestres es redueix a 13, mentre se situa en 12 a Ourense i 11 a Palència. Amb 9 trimestres seguits de descensos hi ha Zamora, mentre que amb 7 es trobin Oviedo, Salamanca i Pamplona. En un total de 5 ciutats l’estoc fa 6 trimestres que segueixen caient: Barcelona, Burgos, Còrdova, Saragossa i Valladolid.

En un total de 21 capitals, l’estoc ha crescut interanualment al tancament del 2024, mentre que a Madrid el volum s’ha mantingut estable. El creixement més gran s’ha donat a la ciutat de Conca, on l’oferta ha crescut un 46% en un any. El segueixen les pujades de Càceres (39%), Sòria (23%), Màlaga (23%) i Segòvia (18%), mentre que a Granada i Pontevedra ha augmentat un 17%.

Oferta en mínims

Tot i que durant l’any la mateixa estacionalitat provoca que sempre hi hagi moments amb menys oferta que altres -tradicionalment a l’estiu sol ser més baixa- 12 capitals es troben en mínims d’oferta des que Idealista té registres. Madrid, Sant Sebastià, Sevilla, Bilbao, Burgos, Oviedo, Saragossa, Albacete, Vitòria, Pamplona, Ciudad Real i Guadalajara. En el cas de Girona l’oferta és fins a un 37% superior respecte als seus mínims històrics en la base de dades d’Idealista.