Les jornades «Blanes en temps de Cabrera» finalitzen amb més de 2.000 visitants | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Les jornades «Blanes en temps de Cabrera» finalitzen amb més de 2.000 visitants

  |   Novetats

Diari de Girona. L’esdeveniment cultural vol reivindicar el passat medieval de la ciutat i ha comptat amb exposicions, visites guiades i recreacions històriques.

Les jornades «Blanes en Temps dels Cabrera», que volen reivindicar el passat medieval de la ciutat, han comptat amb la participació de més de 2.000 persones, segons va informar ahir l’Ajuntament. La major part, més de 1.800, són les que s’han acostat a l’exposició «Vescomtat de Cabrera. La força d’un territori», inaugurada el vuit de juliol, que va acabar la seva singladura la setmana passada. Les 250 persones restants, van assistir a d’altres activitats incloses al cicle.

Èxit de públic

Les recreacions històriques que es van fer, coincidint amb la inauguració de l’exposició, el 8 de juliol van esdevenir un dels elements amb més afluència. Segons l’administració local, l’escenari «no podia haver estat millor», ja que es va escenificar al voltant de la Font Gòtica, Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Aquest monument el va manar construir l’any 1438 la comtessa Violant de Prades, esposa de Bernat V de Cabrera. Per això es va decidir que la recreació històrica es faria davant mateix de la Font Gòtica, amb la participació d’actors i actrius professionals d’Alma Cubrae i de membres de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, que van donar vida precisament a na Violant de Prades i en Bernat de Cabrera, els seus dos gegantons, interpretant el «Ball de Garlandes».

Les diferents sessions de recreació històrica van incloure la participació de personatges de l’època medieval –contemporanis dels vescomtes- interpretats pels actors i actrius de la companyia professional Alma Cubrae. Dos d’ells encarnaven precisament els Vescomtes de Cabrera, marit i muller.

Un dels elements més «autèntics» que incloïa l’exposició era la clau de volta de finals del segle XIV que prové de l’antic Palau Vescomtal dels Cabrera de Blanes, on s’hi veu representat el seu escut d’armes, que és un dels elements més representatius.