Les empreses gironines capten més de 6 milions d'euros del PERTE agroalimentari | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Les empreses gironines capten més de 6 milions d’euros del PERTE agroalimentari

  |   Novetats

Diari de Girona. En total 9 firmes de les comarques gironines han accedit als fons. Aquestes companyies participen dins d’alguns dels 13 projectes tractors inclosos en el PERTE Agroalimentari. Les empreses catalanes capten fins a 52,5 milions d’euros.

Les empreses gironines han captat 6,4 milions d’euros de la primera convocatòria de subvencions del PERTE Agroalimentari, els fons de la Comissió Europea destinats a projectes centrats en la transformació de la cadena agroalimentària. Es tracta del 12,1% del total dels fons assignats a Catalunya (52,5 milions d’euros) i el 3,5% dels assignats per l’Estat espanyol (182 milions d’euros). Catalunya lidera la captació d’aquests fons a l’Estat per davant del País Valencià (21%) i Galícia (8%). En concret, 9 empreses de les comarques gironines han accedit als fons del PERTE Agroalimentari (el 19,5% del total a Catalunya).

Aquestes empreses participen dins d’alguns dels 13 projectes tractors inclosos en el PERTE Agroalimentari, que van des de la innovació per a la transició ecològica i digital de la indústria càrnia, l’agroindústria sostenible i circular al Corredor Mediterrani o l’acceleració de la sostenibilitat i la cadena de valor dels anomenats «nous aliments».

La majoria de les empreses participen al projecte INNO MEAT, que engloba principalment firmes del sector carni. Entre les companyies participants en aquest projecte es troben la càrnia Noel -que és l’empresa gironina que ha captat l’import més elevat del PERTE Agroalimentari, més de 2 milions d’euros-; Pernils Llemena; la càrnia Pere Porxas Pairo; BDF Natural Ingredients, empresa biotecnològica especialitzada en la investigació, la producció i la comercialització d’ingredients innovadors; i Timpolot, companyia especialista en enginyeria robòtica, intel·ligència artificial i automatització de processos.

D’altra banda, dues empreses de les comarques gironines participen en un projecte sota el nom de «Transformació innovadora del camí del vi cap a un sector més digitalitzat i sostenible». Dins d’aquest es troba l’empresa de Palafruguell J. Vigas, companyia familiar que des del 1887 fabrica taps de suro; i Francisco Oller, empresa productora de taps de suro amb plantes de producció a Cassà de la Selva, on es realitza el procés complet de fabricació i amb capacitat per a 200 milions d’unitats a l’any.

L’empresa especialitzada en l’elaboració, importació i comercialització de productes del mar congelats, Globalimar Europa, ha estat un altre de les firmes gironines que s’ha beneficat de la primera convocatòria de subvencions del PERTE Agroalimentari. Globalimar participa en el projecte Spain Food Valley que pretén impulsar la transformació de la indústria agroalimentària.

El llistat d’empreses gironines el tanca Aplicacions Elèctriques de Salt, dedicada a oferir les millors solucions en instal·lacions elèctriques industrials, que forma part del projecte «noves solucions innovadores i sostenibles que garanteixin la seguretat i la traçabilitat alimentària de la cadena de valor de transformats vegetals amb alt impacte socioeconòmic al sud d’Espanya».