Les comoditats de l'hotel, al càmping | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Les comoditats de l’hotel, al càmping

  |   Novetats

El Punt. Wecamp pren el testimoni de l’antic càmping Santa Cristina, a mig camí de Sant Feliu de Guíxols. La major part de ressenyes dels hostes en els primers dos mesos de funcionament són molt positives.

El segment del càmping creix després de la pandèmia, amb un públic derivat de les estades en hotels que no vol renunciar a les comoditats de les habitacions traslladades a plena natura. Cada cop més càmpings gironins adapten més espais als perfils, i l’empresa Wecamp hi ha apostat de ple per reconvertir l’antic càmping Santa Cristina, tancat fa un lustre, cap a un nou concepte sostenible i amb la natura en primer terme, però amb espais privats i comuns d’alt nivell.

L’empresa, segons explica el seu responsable, Albert Montesinos, ha reconvertit totes les instal·lacions, inscrites en una finca de 5,5 hectàrees i que dataven dels anys seixanta, en un nou complex amb capacitat per a 400 persones amb piscina, restaurant, zona de jocs per a infants i altres serveis. En la reforma, han mirat de preservar el màxim d’arbrat i han completat l’enjardinament amb espècies de flora autòctones i mediterrànies, integrades i amb una demanda inferior de reg. Per Montesinos, un dels reptes del projecte ha estat encaixar les parcel·les i les tendes “dins de l’actiu de la vegetació preexistent”, amb suport d’un estudi de paisatgisme. El públic, diu, valora “l’estada a l’aire lliure i fugir de les aglomeracions”, però amb opció de fer tota mena d’activitats.

Entre els allotjaments, han instal·lat diverses tipologies de tendes i bungalous, les més grans amb capacitat per a fins a sis persones i en format de dúplex, que inclouen cuina, frigorífic i cambra de bany. Entre el mobiliari, han confiat en l’estudi barceloní de disseny Lagranja per al mobiliari de fusta o els llums, amb fusta i materials acollidors. I han explorat en paral·lel les maneres de ser més eficients energèticament, amb la introducció d’aparells d’aerotèrmia per a la climatització i suport de plaques fotovoltaiques, o el reaprofitament d’aigües pluvials, el foment de la recollida selectiva entre els usuaris i l’ús de vehicles elèctrics en el suport per acomodar els hostes a l’interior. Les 138 unitats d’estada inclouen, a més de les 48 tendes de diferents tipologies, 91 parcel·les per a caravanes.

Els treballs i calendaris per a l’obertura van quedar afectats per les restriccions i l’impacte pandèmics, tramitació de llicències i burocràcia a banda, però tot i engegar l’activitat al juliol, la demanda ha respost i la majoria de ressenyes són positives.

A més del públic de proximitat, català i de la resta de l’Estat, també han rebut força hostes francesos, holandesos i d’altres nacionalitats. Ha estat un estiu rodó per al sector, amb molts establiments complets ja tot just amb les reserves i els campistes d’últim minut acabant d’emplenar.

L’empresa, explica el seu cap executiu, prové del món de l’hostaleria i coneix els gustos dels clients, però els han volgut conjugar tot traslladant la feina d’interiorisme i les comoditats a un món del càmping que cada cop té més adeptes, i han encaminat el negoci cap al campisme, amb un altre complex al Cabo de Gata i plans per obrir altres complexos a les comarques gironines. Completen l’oferta un restaurant per a 220 persones, també obert a persones que no s’allotgen al càmping, i la conciliació entre una zona de jocs infantils i espais reservats només per al públic adult.