L'Alt i el Baix Empordà són les comarques amb més contractes indefinits | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

L’Alt i el Baix Empordà són les comarques amb més contractes indefinits

  |   Novetats

Diari de Girona. La demarcació altempordanesa també registra el tercer augment més elevat de contractació.

El Baix Empordà (9,5%), l’Alt Empordà (9,6%) i la Selva (10,7%) són les comarques que han registrat el grau de temporalitat més baix de Catalunya, segons dades de l’Idescat del juny de 2023. Uns resultats molt sorprenents, tenint en compte que les comarques empordaneses es nodreixen especialment del turisme, un sector on s’estilen els contractes temporals. Pel que fa a la resta de comarques gironines, han registrat un grau de contractes temporals més elevats en comparació amb la mitjana catalana (12,8%). La taxa més elevada és la del Gironès (17,3%), seguida del Pla de l’Estany (15,1%) i la Garrotxa (14,4%).

Pel que fa al nombre d’afiliats a la Seguretat Social a Catalunya augmenta un 2,8% al mes de juny respecte a l’any anterior i se situa en 3.546.465 persones, segons dades provisionals.

Per sectors, l’agricultura és on més incrementen les afiliacions amb l’any anterior en termes relatius, un 6,2%. En segon lloc, ex aequo, el sector de la construcció i el sector serveis han pujat un 3,0% a tot el territori català. En grau més baix, el sector de la construcció també registra un lleuger augment d’un 1,3%.

Per grups d’edat, al conjunt de Catalunya, tots els grups han augmentat el nombre d’afiliats en relació amb un any enrere, excepte el de 30 a 44 anys, que ha disminuït lleugerament (−0,2%). Els afiliats menors de 30 anys han escalat un 5,7%, amb un increment similar als majors de 55 anys o més (5,5%). El col·lectiu més jove ha augmentat a tot el territori (excepte al Priorat).

En relació amb el nombre d’afiliacions al règim general de la Seguretat Social a Catalunya, l’Alt Empordà és la tercera comarca de tot Catalunya amb augment més elevat de contractació (5,1%), només per darrere del Vallès Occidental (7,0%) i el Segrià (5,9%).

El nombre de comptes de cotització al Règim general de la Seguretat Social a Catalunya augmenta un 0,3% interanual (647 comptes de cotització) i se situa en 247.855 comptes. La comarca del Gironès encapçala aquest creixement. En nombres relatius, el Gironès (1,6%) i el Tarragonès i el Baix Empordà (1,5%, en tots dos casos) es troben en les tres primeres posicions. Per contra, en nombres absoluts són el Barcelonès (701 comptes de cotització) i el Tarragonès (128 comptes de cotització) les comarques que han enregistrat majors creixements.