La UdG millora la posició en matèria de Gestió Hotelera i Turisme en un prestigiós rànquing
Diari de Girona. La llista de Xangai puntua més de 1.900 universitats d’arreu del món en funció de diversos criteris
Com cada any, el rànquing de Xangai ha actualitzat les puntuacions de les 55 matèries que avalua de més de 1.900 universitats arreu de 96 països i regions del món. Al seu torn, les assignatures queden dividides en cinc grans grups: Ciències Naturals, Enginyeria, Ciències de la Vida, Ciències Mèdiques i Ciències Socials.
Per dur a terme aquest rànquing s’utilitzen una sèrie d’indicadors acadèmics per mesurar el rendiment de les universitats en termes rellevants, com la investigació, la influència de la recerca, la col·laboració internacional, la qualitat de la recerca i els premis acadèmics a escala internacional.
La Universitat de Girona (UdG) és una de les institucions educatives que formen part d’aquest estudi, i aquest 2024 ha incrementat la seva posició en matèria de Gestió Hotelera i Turisme. Concretament, l’any passat es trobava entre les posicions 201 i 300 de les 300 institucions avaluades en aquest àmbit, mentre que enguany ha pujat a la posició entre 101 i 150.
La segona millor posició que ha obtingut és en Ciències de l’Agricultura, on l’any passat no apareixia. Així, aquest 2024 ha tingut una posició entre 201 i 300. Pel que fa a la resta de matèries, ha assolit la mateixa posició d’entre 301 i 400 en Ecologia, assignatura de la qual tampoc formava part de la seva llista de l’any passat, i en Química i Ciències i Enginyeria Ambiental, en el rànquing de les quals torna a aparèixer.
Paral·lelament, a diferència de l’any passat, no ha tornat a formar part de l’assignatura de Ciències Orgàniques. Així, amb aquestes puntuacions es manté en el rànquing mundial d’universitats, en una posició entre 801 i 900.
En les mateixes dades aportades pel rànquing de Shanghai també es mencionen la puntuació en matèries com l’impacte global de la recerca que ha dut a terme la institució educativa, a més de la seva col·laboració internacional. En el primer dels casos, la UdG destaca principalment en Ciències
de l’Agricultura, on ha obtingut una puntuació de 37,5, seguida de Química, amb un 36,3; Ciències i Enginyeria Ambiental, amb un 34,5; Ecologia amb un 33 i, en acabat, Gestió Hotelera i Turisme amb un 21,5.
Pel que fa a la col·laboració internacional, aquest àmbit també es manté últim amb un 6,6 de puntuació. Mentrestant, el pòdium el lideren Ecologia amb un 16,9; Química amb un 16,5; Ciències de l’Agricultura amb un 15,7; i Ciències i Enginyeria Ambiental, amb un 15,2.