«La intel·ligència artificial no ens substituirà mai» | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

«La intel·ligència artificial no ens substituirà mai»

  |   Novetats

Diari de Girona. Les empreses gironines debaten sobre l’impacte de la IA en el món laboral durant la celebració de la Supertransversal del Fòrum Carlemany.

«La intel·ligència artificial no ens substituirà mai, sinó que ens permetrà ser més ràpids i eficients» va assegurar ahir Pau GarciaMilà, actual CEO i cofundador de Founderz, una escola online d’emprenedoria que proporciona tècniques, models de negoci, suport legal i disseny i creació de pàgines web. Durant la seva intervenció a la cinquena Supertransversal del Fòrum Carlemany, va exposar que la IA «és una tecnologia que no va en contra de cap persona, sinó una eina potent com en el seu dia ho va ser l’arribada d’internet».

El CEO de Founderz va demostrar la rapidesa en l’evolució de la intel·ligència artificial comparant dues imatges de la mateixa senyora, una d’elles generada fa tres mesos i l’altra, aquesta mateixa setmana. I també va fer participar als assistents, demanant-los una idea per iniciar una empresa del no-res. En només deu minuts i a partir de la intel·ligència artificial es va crear una pàgina web, un pla de negoci, una presentació per a inversors i un any sencer de publicacions a Instagram.

180 directius

El Fòrum Carlemany va celebrar ahir la cinquena Supertransversal amb la participació de 180 directius i directives, una xifra que mai s’havia aconseguit en cap de les quatre edicions anteriors. Hi van estar representades 78 empreses de les comarques gironines de les 100 que actualment estan associades a l’entitat. L’esdeveniment va tenir lloc a l’Auditori de Girona i sota el lema «La IA, motor de transformació de l’empresa», va pretendre conscienciar els empresaris gironins dels reptes de present i futur que hauran d’afrontar a l’hora d’implementar la intel·ligència artificial i quin impacte té actualment i tindrà a curt, mitjà i llarg termini aquesta tecnologia en el món laboral.

La jornada va comptar amb les ponències d’experts en la matèria com Xavier Ferràs (ESADE), Regina Llopis (Grup AIA) i Pau GarciaMilà (Founderz) per conèixer de primera mà quina és la situació actual en aquest camp, predir què és el que passarà el dia de demà i plantejar casos reals d’algunes companyies. Els assistents també van tenir una hora per dividir-se en grups de treball per debatre i compartir experiències a partir del benchmarking sobre la temàtica principal d’aquesta Supertransversal, buscant possibles solucions i aplicacions a les seves respectives companyies.

Xavier Ferràs, professor d’Operacions, Innovació i Data Sciences a ESADE, va protagonitzar la primera ponència del dia. Titulada «Hackejant el futur: Innovar en l’era de la IA», va oferir una visió global sobre la digitalització en el món de l’empresa, el paper què hi té la intel·ligència artificial i quin és el seu impacte a nivell internacional. «Estem en una revolució cognitiva sense precedents que afecta a tots els àmbits de la nostra societat», va afirmar. A més, va assegurar que «innovar és un concepte que significa molt més que no pas millorar». La part final del seu discurs va oferir un punt de

«Estem en una revolució cognitiva sense precedents que afecta a tots els àmbits de la nostra societat»

La jornada va comptar amb la participació de 180 directius, la xifra més alta registrada fins al moment

vista geopolític enumerant els «esforços» que estan fent determinats països per crear marcs institucionals per aplicar aquesta tecnologia a les empreses i va animar a les companyies a buscar proveïdors que hi treballin «el més aviat possible».

Per la seva banda, Regina Llopis, presidenta del Grup AIA (Aplicacions en Informàtica Avançada) va explicar que les grans empreses ja han «abraçat» la IA i que «ara ha arribat el moment» que ho facin les PIMES, el que permetrà millorar molts àmbits d’aquestes companyies.

Sandra Masoliver, presidenta del Fòrum Carlemany i CEO de Masoliver, va fer una valoració molt positiva de la jornada destacant-ne l’elevada participació: «Estem molt contents, les expectatives eren molt altes i les hem superat. Si hem atret a tanta gent és gràcies a tota la feina que hem fet durant els últims mesos».

Els 180 assistents i les 78 empreses participants representen els millors números de la Supertransversal, que va néixer el 2019 i ha anat creixent i evolucionant amb el pas del temps. L’any passat va rebre a 49 companyies diferents i 130 directius i directives, sota el lema «Reptes i oportunitats en creació de valor sostenible. Moviment BCorp». També s’han abordat temes com ara el talent femení a les indústries o la gestió del coronavirus.