La inflació a la zona euro va caure fins al 4,3% al setembre | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

VILLAR FORMOSO, 02/10/2023.- Dos mujeres compran aceite en un hipermercado en Villar Formoso, Portugal. La inflación empuja a españoles y a portugueses a cruzar al otro lado de la frontera en busca de los mejores precios: Los primeros van a la caza del aceite de oliva más barato, mientras que los segundos quieren encontrar gasolina más asequible. EFE/ Carlos García
 4651#Agencia EFE

La inflació a la zona euro va caure fins al 4,3% al setembre

  |   Novetats

El Punt. És la taxa més baixa des de la guerra d’Ucraïna.

La inflació a la zona euro dona treva al setembre. L’Eurostat ha confirmat la seva caiguda fins al 4,3%, nou dècimes menys respecte a la taxa registrada el mes d’agost. Segons les dades publicades aquest dimecres per l’oficina europea d’estadística i recollides per l’ACN, es tracta de la xifra més baixa des de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, tot i que es manté per sobre l’objectiu del 2% que persegueix el Banc Central Europeu (BCE). Per altra banda, la inflació subjacent –la que no té en compte els preus de l’energia, els aliments, l’alcohol i el tabac– es va situar en el 4,5% al setembre, vuit dècimes menys que el mes anterior i lluny del màxim històric del 5,7% registrat el mes de març passat.

Segons l’Eurostat, l’energia va ser el component que més va contribuir a la reducció de la inflació al setembre, amb una caiguda dels preus del 4,6%. Per contra, els aliments, l’alcohol i el tabac es van encarir un 8,8%, mentre que els serveis i els béns industrials van experimentar pujades de preu del 4,7% i el 4,1%, respectivament.

Per països, l’Estat espanyol va registrar al setembre una taxa d’inflació interanual del 3,3%, nou dècimes més en comparació a l’agost. L’ACN explica que malgrat l’increment, l’Estat espanyol encara es manté per sota la mitjana de l’eurozona.

Els índexs més baixos al darrer mes, indica l’agència, es van donar als Països Baixos (-0,3%), Bèlgica (+0,7%), i Grècia (2,4%), mentre que els més alts corresponen a Eslovàquia (+9%), Croàcia (+7,4%) i Eslovènia (+7,1%).