La Generalitat calcula que Catalunya creixerà prop d'un 4,9% aquest any | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

La Generalitat calcula que Catalunya creixerà prop d’un 4,9% aquest any

  |   Novetats
Diari de Girona. Economia destaca l’impuls de la demanda interna i externa, la inversió i el turisme estranger. La Generalitat estima que Catalunya creixerà enguany el 4,9%, per sobre del 4,3% previst pel Govern espanyol. El 2023, l’augment serà del 2,9%. La Conselleria de Economia ha rebaixat les seves estimacions, que inicialment eren del 6,4%, a conseqüència de la guerra a Ucraïna, una pertorbació de l’oferta a escala global i la consegüent afectació a l’evolució de l’activitat i els preus, segons un comunicat del Departament que dirigeix Jaume Giró.

Les dades per al present exercici recullen «l’impuls tant de la demanda interna com de l’externa, gràcies la recuperació del consum de les llars, la inversió i el turisme estranger», segons Economia.

Alentiment de la recuperació

Segons aquestes projeccions, les dades més recents «suggereixen un alentiment de la recuperació durant el primer trimestre, un període agitat que recull l’impacte limitat de la sisena onada de la pandèmia al gener, l’agreujament de l’escalada de preus iniciada la segona meitat del 2021 i els primers efectes de la guerra d’Ucraïna en un context d’aixecament de bona part de les restriccions sanitàries».

En tot cas, l’executiu català, en l’escenari macroeconòmic de Catalunya per al període 2022-2023, espera que l’any que ve l’economia catalana aconsegueixi el nivell de producte interior brut (PIB) previ a la pandèmia.