La Fira de Mostres torna a créixer en nombre d'expositors i superfície | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

La Fira de Mostres torna a créixer en nombre d’expositors i superfície

  |   Novetats

Diari de Girona. Es farà del 29 d’octubre al 3 de novembre amb 298 estands distribuïts en un espai de 8.377 metres quadrats vol avançar en la participació col·lectiva

La 62a edició de la Fira de Mostres de Girona comptarà amb una superfície expositiva més gran que l’any passat. De fet, l’espai de la fira continua creixent any a any, i per aquesta edició arribarà als 8.377 metres quadrats, el que significa un 3,5% més que l’any anterior, quan en van ser 8.090. El 2022 encara en van ser menys, 7.782 metres quadrats. A part, també creix el nombre d’expositors, un total de 298, tres més que en l’edició passada, dels quals un 80% repeteix respecte a anys anteriors, cosa que és un «indicador que la fira és un èxit», va detallar la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, en la presentació de l’esdeveniment. La Fira de Mostres se celebrarà del 29 d’octubre al 3 de novembre, en el marc de les Fires de Girona, al Palau de Fires i a una part del Camp de Mart del parc de la Devesa.

Cunyat, a més, va afirmar que hi haurà un «salt qualitatiu en imatge», ja que les empreses participants fan «més inversió del seu propi espai». El 68% de les 298 empreses provenen de la demarcació de Girona, mentre que n’hi ha un 16% de Barcelona, un 0,5% de Lleida i un 15,5% de fora de Catalunya.

Per sectors, un 36% dels expositors que seran presents a la mostra provenen de l’emprenedoria o la mobilitat elèctrica, mentre que el 29% corresponen al sector de l’alimentació, el 19% seran de decoració i elements relacionats amb la construcció, i el 14% de la indústria i la tecnologia. Finalment, el 2% seran expositors col·laboradors, així com la zona de restauració.

La directora de Fira de Girona també va confirmar que en aquesta edició hi haurà diversos col·lectius sectorials que visitaran la mostra amb l’objectiu de participar en la pròxima edició, la de 2025. Tot això, perquè hi hagi una «tendència a participar com a col·lectiu i no només de forma individual», va explicar en la mateixa presentació el director de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, i Cunyat va afegir que van «adaptant» el format del certamen per fer-lo de forma «modera i innovadora».

Campionat de Cub de Rubik

La gran novetat de la Fira de Mostres d’aquest any és la celebració, per primera vegada, d’un campionat de Cub de Rubik, que es farà de l’1 al 3 de novembre a la sala d’actes del mateix Palau de Fires i en el qual s’hi han inscrit 125 persones. Aquestes, provenen de setze països diferents. A part, al llarg dels sis dies hi ha programades més de trenta xerrades, presentacions de llibres i taules rodones, i una trentena d’activitats i degustacions a l’Espai Gastronòmic amb productes del segell agroalimentari Girona Excel·lent. El programa també compta amb el tradicional Dia de l’Agent Comercial i els premis del COACGi i una exposició del Col·legi d’Arquitectes. Més enllà de la zona expositiva també torna l’Espai Calma, que es va estrenar l’any passat, i que serveix perquè les persones neurodivergents tinguin un lloc per descansar.

Per altra banda, la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis, va destacar «l’esforç constant de molta gent»

«El 80% de les empreses repeteixen i això és un indicador de l’èxit de la fira», diu Coralí Cunyat

per fer possible la fira, que «representa un punt de referència per a tots els gironins i gironines». També va comentar que el certamen «es va modernitzant i és un emblema per la ciutat».

Superar els 57.000 visitants

Geis també va explicar el desig de superar els 57.000 visitants de l’any passat, igual que ho va fer Coralí Cunyat. La directora de la Fira de Girona també va apuntar que cada any l’esdeveniment es fa en un dels dos caps de setmana de les Fires de Girona, perquè hi pugui arribar gent d’arreu de la província, o d’altres indrets com el Maresme. L’horari d’obertura serà de les deu del matí a les vuit del vespre, amb les entrades que costaran 4,5 euros.

nCor Maragall. L’escenografia de l’acte anirà a càrrec d’Isaac d’Aiguaviva, amb un espectacle que compta amb l’acompanyament musical del pianista Joan Sadurní i la narració a càrrec de Salvi de Castro. Per altra banda, Sara Pujolràs se n’encarrega de la direcció. Tot això, a part d’una seixantena de cantaires que posaran la veu a les diferents peces que s’interpretaran.

Cinc euros l’entrada

En les edicions anteriors, es pagava els concerts amb una «entrada emocional» al final de l’acte. Aquest any, per un canvi de política de l’Auditori, l’entrada s’ha d’adquirir abans de l’esdeveniment per 5 euros, sigui a partir de la pàgina web de l’Ajuntament o a les taquilles del mateix recinte.