La Federació d'hostaleria rebutja l'augment de la taxa turística | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

image_1

La Federació d’hostaleria rebutja l’augment de la taxa turística

  |   Novetats

Diari de Girona. L’entitat se suma a l’oposició de la Confederació Empresarial de Catalunya i considera que la mesura és «inacceptable»

La junta directiva de la Federació d’Hostaleria i Turisme de les comarques de Girona ha acordat posicionar-se en contra de l’increment de l’impost sobre les estades en establiments turístics per part de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, s’afegeix a la posició de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) feta pública el dijous 31 d’octubre.

La Federació d’Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona està formada per tretze associacions comarcals i/o locals. Les tretze associacions tenen associats: hotels, hostals, càmpings, restaurants, bars, cafeteries, sales de festa, cases de turisme rural, entre altres. La Federació compta avui amb més de 1.700 empreses federades, però institucionalment representa els 7.500 establiments d’allotjament turístic i de restauració de la província de Girona.

Pel que fa al manifest inicial que va publicar la Confecat, el president de l’entitat, Santiago García-Nieto, explica que aquesta situació «insostenible d’asfíxia fiscal» contínua amenaça amb «destruir la competitivitat d’un teixit empresarial clau per al desenvolupament econòmic, social i laboral de Catalunya, atenent, a més, que és l’única comunitat autònoma que aplica aquest impost».

En aquest sentit, des de l’entitat es considera «inacceptable» que el president de la Generalitat de Catalunya no defensi obertament «la importància d’una indústria turística que és exitosa pel país i capdavantera en molts àmbits».

El president de la Confecat, Santiago García-Nieto es mostra taxatiu i afirma que des de l’àmbit empresarial turístic «no estem disposats a acceptar un nou increment de l’impost turístic a Catalunya».

Així mateix, Santiago GarcíaNieto reclama «respecte per un sector que fa possible que Catalunya continuï sent una destinació atractiva a nivell internacional, assumint riscos d’inversió, generació d’ocupació i manteniment d’una oferta competitiva, sostenint gran part de l’ecosistema turístic de qualitat del territori» tot plegat, afegeix, «en el context d’un marc normatiu que ja és molt restrictiu i exigent en recursos econòmics pel sector».

Empresaris lamenten que el marc normatiu «ja és molt restrictiu i exigent»