La falta de neu marca l'ocupació al Pirineu amb menys esquiadors durant les festes | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

La falta de neu marca l’ocupació al Pirineu amb menys esquiadors durant les festes

  |   Novetats

El Punt. La falta de neu ha marcat l’ocupació al Pirineu gironí durant aquestes festes de Nadal sobretot a les estacions, que han notat la falta d’esquiadors, segons informa l’ACN. Tot i això, totes les estacions coincideixen a destacar que molts turistes s’hi han desplaçat per gaudir de les activitats paral·leles que ofereixen, com rutes a peu o en segway, així com la zona de debutants.

A la Vall de Núria, la valoració de la campanya de Nadal és prou positiva malgrat no tenir gruixos importants de neu a diferència d’altres anys. “No tenim totes les pistes obertes, de les onze en tenim quatre, però molts usuaris han aprofitat els tallers infantils com el de fanalets o de buscar el tió; tenim un ventall d’activitats nadalenques per un públic que és molt familiar en el nostre cas”, explica la relacions públiques, Ruth Bover en declaracions a ACN. Pel que fa a Vallter 2.000, el seu director, Enric Serra, ho resumeix de la següent manera: “S’ha fet el que s’ha pogut amb neu i també sense”. I és que cada cop es potencien més les activitats complementàries per “oferir experiències” als visitants durant tot l’any. Serra ha destacat la bona resposta de públic de les activitats programades aquests dies, malgrat no tenir l’estació a ple rendiment per falta de neu.

A l’estació de La Molina, tot i que han notat un volum inferior de visitants en comparació a altres anys, el seu director, Xavier Perpinyà, ha comentat que s’ha pogut “esquiar bé” i que també han funcionat les diverses activitats paral·leles que s’ofereixen, com ara el parc dels arbres, o les rutes a peu o en ’segway’. Així, ha dit que han estat un Nadal “una mica estrany pel que fa a precipitacions”, però que les perspectives de cara al gener seran bones, tenint en compte les nevades d’aquest cap de setmana i les que es preveuen per la setmana vinent.

Els apartaments turístics de la demarcació de Girona més populars durant aquestes festes han estat els ubicats a poblacions d’interior i al Pirineu. La presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona, Esther Torrent, detalla que “l’ocupació mitjana ha rondat el 70% tots els festius i ha arribat gairebé al 100% la nit de Cap d’Any”.

En canvi, a les poblacions de Costa Brava “hi ha hagut molt poca incidència, perquè pràcticament tots els allotjaments estan tancats per aquestes dates”. El perfil de visitant en el conjunt d’allotjaments turístics a la demarcació de Girona ha estat de proximitat, amb famílies majoritàriament provinents del sud de França i l’àrea de Barcelona i també reserves de grups d’amics la nit de Cap d’Any.

Pel que fa al sector de l’hostaleria, les xifres d’ocupació més altes s’han registrat entre Nadal i Cap d’Any a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, on les ocupacions han rondat el 70% i la Garrotxa, on entre el 29 i el 31 de desembre han arribat al 90% d’ocupació. Durant la setmana de Reis, en canvi, les ocupacions han estat més baixes. A la Cerdanya i el Ripollès s’han situat per aquests dies al voltant del 35% i a Olot i la resta de la comarca, del 60 i el 75% respectivament.

A Girona, per Nadal hi ha hagut un 55% d’ocupació. Una xifra que la vicepresidenta de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Esther Soler, considera “normal” per ser dates “que la gent sol passar a casa i en família”. Pel que fa a les nits a la ciutat, “han augmentat molt les reserves” a partir del 27. El sector ha notat “una gran incidència de reserves d’última hora”, sobretot les nits del 29, 30 i 31, amb ocupacions que oscil·laven entre el 70 i el 100%. La nit de Cap d’Any ha omplert gairebé totes les places hoteleres, així com els restaurants de la capital gironina. A més, l’ocupació ha estat del 78% a partir de l’1 de gener amb un punt àlgid el dia 3, “gràcies al partit de Girona contra l’Atlètic de Madrid”.

L’ocupació durant aquesta setmana de Reis a la Costa Brava ha estat baixa i lleugerament superior al sud (amb unes ocupacions mitjanes del 35%), que a la Costa Brava Nord, on l’ocupació mitjana ha estat del 27%.

Pel que fa als càmpings, l’ocupació també ha estat “relativament baixa” a l’interior i al Pirineu. Segons ha explicat el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, això ha estat així a conseqüència de la “poca neu, que ha limitat l’arribada dels visitants que volien esquiar”. Pel que fa a les zones de costa, en canvi, “tot i que hi ha molt poca oferta de càmpings en funcionament, ha estat molt bona sobretot la setmana de Nadal”. El perfil de visitant als càmpings de la Costa Brava aquests dies ha estat “majoritàriament, el turista internacional de centre Europa i procedent de França”.