Guardons per idear un projecte que premia el bon reciclatge i per un bar de vins i cerveses | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Guardons per idear un projecte que premia el bon reciclatge i per un bar de vins i cerveses

  |   Novetats

Diari de Girona. El Premi d’Emprenedoria de l’FP destaca propostes de l’alumnat de l’Institut Montilivi i de l’Escola Tècnica Girona.

Els projectes Biorec, de l’Institut Montilivi, i Wine N’Beer Taste, de l’Escola Tècnica Girona, han guanyat els primers premis de la quarta edició del Premi d’Emprenedoria de l’FP de Girona, que promou l’esperit emprenedor i innovador de l’alumnat dels cicles formatius de la ciutat. El guardó està organitzat per l’Ajuntament, a través de Girona Emprèn, en col·laboració amb el Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional. Aquest curs s’han presentat 25 projectes, 10 més que en l’anterior convocatòria.

En la categoria de Cicle formatiu de grau mig, el projecte més valorat ha estat Biorec, dissenyat pels alumnes Ivet Duran, Karin Jiménez i Manel Rodríguez, del CFGM de Gestió administrativa de l’Institut Montilivi. La idea de negoci consisteix en la distribució de contenidors de reciclatge per la ciutat i la implementació d’un sistema de puntuació que permet a les persones usuàries acumular punts i obtenir obsequis i descomptes. En segona posició ha quedat el projecte Motornation, de les alumnes Victoria Silvia Maestre i Sofia Tkachenko, del CFGM d’Activitats comercials de l’Escola Tècnica Girona, mentre que la tercera posició ha estat per Orchid, de l’alumna Laura López, del CFGM de Preimpressió de l’Institut Santa Eugènia.

Pel que fa a la categoria de Cicle formatiu de grau superior, el projecte guanyador ha estat Wine N’Beer Taste, ideat per l’alumna Laia Noguera, del CFGS d’Administració i finances de l’Escola Tècnica Girona. El projecte proposa l’obertura d’un petit local al Barri Vell especialitzat en vins i cerveses locals i d’importació que es complementa amb una programació d’activitats i cursos de tast. En segona posició ha quedat Golden Skin, d’Alba Cabañas i Salma El Mersali, del CFGS de Comerç Internacional de l’Escola Tècnica Girona i, en tercera posició, el projecte El Fossat, de Martí Julià, del CFGS de Direcció de cuina de l’Escola d’Hostaleria de Girona.

El jurat, format per representants de la Fundació per l’Autoocupació, de la Generalitat, de l’Associació d’empresaris i emprenedors de Girona i de l’Ajuntament (Girona Emprèn), ha destacat la gran qualitat dels projectes presentats i el gran pes que té l’impacte social, econòmic i mediambiental dels projectes.

Al campionat català

Els reconeixements a l’alumnat i als centres es lliuraran el 24 de març, durant la IV Jornada d’Innovació del Consell de la Formació Professional i Ocupacional. L’import dels premis (dotats amb 350 euros per als primers classificats, 250 euros per als segons i 150 euros pels tercers) es lliurarà als centres dels projectes guanyadors, perquè destinin la quantia a activitats de foment de l’emprenedoria entre l’alumnat. A més, els guanyadors participaran a la final catalana de la Mostra de Projectes Emprenedors de l’FP.

L’import dels premis es lliurarà als centres perquè es destinin a activitats de foment de l’emprenedoria