Girona s'endinsa en la tecnologia blockchain | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Girona s’endinsa en la tecnologia blockchain

  |   Novetats

Diari de Girona. Cinquanta ponències i una vintena d’empreses demostren les diverses aplicacions de la blockchain, més enllà del Bitcoin.

Què és la blockchain i per a què pot servir? Aquesta tecnologia, famosa per estar darrere del funcionament del Bitcoin, té un gran potencial per àmbits molt més diversos que les criptomonedes. Això va quedar més que demostrat ahir a la fira BxCat, celebrada al Parc Científic i Tecnològic de Girona, i on es va reunir la indústria de la blockchain catalana per divulgar les possibilitats d’aquesta tecnologia tan disruptiva.

El més important de la blockchain, també coneguda com «cadena de blocs», és que garanteix que les dades que emmagatzema (ja siguin diners o qualsevol altre informació) i qualsevol transacció quedi verificada i sigui immutable. És a dir, que no pugui modificar-se en un futur, evitant així el frau.

«L’hem de veure com la màquina que dona confiança a la nova internet, en la seva conversió de la xarxa de la informació a la del valor», afirma el president del CBCat, Quirze Salomó. «Les seves possibilitats són infinites; cada vegada el blockchain ens sorprèn creant-ne de noves», subratlla Salomó.

La fira va acollir una cinquantena de ponències i debats on es van compartir tota mena d’aplicacions basades en blockchain que avui ja són una realitat: des de la identitat digital o votació digital, fins a l’alimentació, la propietat intel·lectual, els esports o el reciclatge.

A la BxCat ambé hi van participar una vintena d’empreses, totes elles creades a Catalunya, o amb activitat aquí. I, de fet, les 250 entrades disponibles es van esgotar cinc dies abans de la celebració de la fira.

Una indústria a l’alça

El CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), amb seu a Girona i organitzador del certamen, va néixer l’any passat amb la missió d’aconseguir «que Catalunya adopti aquesta tecnologia», apunta Salomó. I amb fires com el BxCat, des d’aquest centre tecnològic busquen que aquelles persones que dirigeixen projectes, empreses i institucions «vagin entenent i apropant-se a la blockchain».