Girona busca anticipar-se a «escenaris de col·lapse» per manca d'energia o aliments | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Girona busca anticipar-se a «escenaris de col·lapse» per manca d’energia o aliments

  |   Novetats

El Diari de Girona. L’Ajuntament encarrega un estudi, amb un cost de 18.731 euros, que li serveixi per tenir accions de reacció davant de possibles alteracions climàtiques que provoquin escassetat energètica i de recursos bàsics per la vida, com aigua o aliments

L’Ajuntament de Girona ha encarregat un estudi per «anticipar possibles respostes a escenaris de col·lapse» tant a nivell energètic com d’aliments a l’Associació Research & Degrowth International. El document resultant vol servir per tenir clar la manera «d’enfrontar els escenaris de degradació ecològica i social, per tal de capacitar i justificar les decisions polítiques i socials que es prenguin» i per fer propostes «d’adaptació municipal a escenaris de menor disponibilitat de recursos a la ciutat de Girona».

L’import de licitació era de 18.743,71 euros i després que es presentessin cinc ofertes, l’adjudicatària escollida percebrà 18.731,61 euros, que haurà de presentar un estudi on hi haurà «propostes d’adaptació municipal a escenaris de menor disponibilitat de recursos». El document no ha de servir tan sols per evitar «caure en els pitjors escenaris socials i ecològics, sinó per definir i promoure accions favorables a l’adaptació i la resiliència en aquelles qüestions i variables crítiques pel desenvolupament de la vida i l’organització social».

A partir de la situació concreta, l’objectiu general de l’estudi és definir, explorar i proposar accions i mesures concretes per «afrontar i adaptar-se a escenaris plausibles de menor disponibilitat de recursos on s’entrecreuen l’escassetat energètica i de recursos bàsics per la vida, com l’aigua o aliments, i les manifestacions més evidents de les alteracions climàtiques». En resum, «accions i mesures que puguin ser adoptades a l’àmbit local» des de l’Ajuntament o iniciatives ciutadanes a les quals l’administració municipal pugui donar suport. Tot plegat per no caure en «en les pitjors dinàmiques ecològiques i socials».