Girona adaptarà Temps de Flors a l'estat de sequera | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Girona adaptarà Temps de Flors a l’estat de sequera

  |   Novetats

Diari de Girona. Es regaran els projectes a mà i l’aigua es traurà del freàtic, es portarà amb un camió i es distribuirà en petits dipòsits. L’antiga sala de teatre i ball Odeon del Barri Vell serà la gran novetat dels espais visitables del 13 al 21 de maig.

ADAPTAT A LA SEQUERA. A causa de l’estat d’excepcionalitat per la sequera i per tal de poder complir amb les restriccions establertes i garantir la supervivència de l’arbrat i plantes dels jardins públics, el reg de supervivència es farà mitjançant aigua de freàtic transportada amb dipòsit sobre camió que es repartirà en diferents dipòsits més petits de 1.000 litres que s’ubicaran en espais exteriors del barri vell de Girona

Girona, Temps de Flors estarà adaptat a l’excepcionalitat a les mesures per fer front a la sequera. Les plantes i flors dels projectes que es podran visitar seran espècies que necessiten poca aigua. La mostra es farà del 13 al 21 de maig i tindrà 126 instal·lacions repartides en 106 espais de tretze barris, amb el centre neuràlgic al Barri Vell.

A més a més, les flors i plantes es regaran amb aigua procedent del freàtic. Un camió amb un gran cuba repartirà l’aigua en petits dipòsits que hi haurà en punts estratègics. Els voluntaris agafaran l’aigua d’aquests recipients amb una motxilla i aniran als projectes per abocar-hi aigua, per exemple, amb regadores. Anteriorment, es feia amb mànegues.

Són dipòsits més petits de 1.000 litres que s’ubicaran en espais exteriors del Barri Vell de Girona. L’Ajuntament ha adquirit els mitjans necessaris per tal de transportar l’aigua i facilitar-ne el reg, que serà manual.

Concretament, es col·locaran dotze dipòsits de forma fixa durant el muntatge i els nou dies d’exposició en els següents espais: sis dipòsits a les escales de la Catedral;

un dipòsit a la plaça dels Apòstols; dos dipòsits a la plaça dels Jurats; dos dipòsits a les escales del Seminari i un dipòsit a les escales de la basílica de Sant Feliu. A més, s’instal·laran dotze dipòsits de forma eventual per a poder regar durant el muntatge dels projectes florals en els següents punts: plaça de la Independència, Banys Àrabs, Sarraïnes, plaça de Narcís Figueras, jardins dels Alemanys,

soterranis de la Catedral, Beates, escales de la Pera, plaça de l’Assumpció, pati de les Magnòlies, plaça de Miquel Santaló i entrada de l’Ajuntament de Girona.

«Girona, Temps de Flors no seria possible sense totes les persones que hi col·laboren. Som conscients que aquest esdeveniment requereix una organització impecable i l’edició anterior va ser un èxit gràcies a tots els implicats. Enguany esperem el mateix èxit» va recordar ahir l’alcaldessa Marta Madrenas.

Impacte econòmic

« L’objectiu és difondre la cultura, les flors i el patrimoni, però no es pot menystenir l’impacte econòmic»

MARTA MADRENAS ALCALDESSA DE GIRONA

« Hi ha 126 projectes de gran creativitat i singularitat que fa impossible destacar-ne un per sobre els altres»

GLÒRIA PLANA REGIDORA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA

«de Girona es convertirà nou en l’epicentre de tota mena d’activitats i això és bo per la reactivació econòmica de la nostra demarcació»

MARIA ÀNGELS PLANAS VICEPRESIDENTA DE LA DIPUTACIÓ

En aquest sentit, va indicar que l’objectiu principal de la mostra és fer difusió de la cultura, la natural la flor i el patrimoni de la ciutat, però va admetre que tot plegat té «un impacte reputacional i econòmic». Per això, va admetre que l’efecte «col·lateral» de la repercussió econòmica «no s’ha de

menystenir» ja que «el comerç i l’hostaleria representen el 15% del PIB i en part és gràcia a esdeveniments com Temps de Flors». «Entre tots aconseguim que Girona brilli i vibri», va sentenciar.

Per la seva banda, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Àngels Planas va assenyalar que «durant nou dies de maig, en què se succeiran activitats i propostes a l’entorn i a propòsit de l’exposició de Flors, Girona es convertirà una vegada més en l’epicentre de tota mena d’activitats culturals, lúdiques, comercials i d’altres tipus, per a tots els públics. I això és bo per la reactivació econòmica de la nostra demarcació. Perquè el comerç local també està implicat en les diferents activitats que es porten a terme durant aquests dies a la ciutat».

La regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes, va posar èmfasi en el «retorn a la plena normalitat de l’edició d’enguany, amb més de 120 projectes en què destaca una gran creativitat i una singularitat que fa impossible destacar-ne un per sobre els altres».

Tot i que hi ha menys projectes que en altres edicions (fa una dècada per exemple hi havia uns 170 projectes), l’objectiu no és tornar a incrementar la xifra. En tot cas, Glòria Plana va indicar que amb la pandèmia, com en els anys anteriors, l’aposta ha estat anar esponjant els espais i que si hi ha nous indrets, s’intentarà que siguin sobretot als barris.

Els tretze barris

Enguany Temps de Flors arribarà a tretze barris: Barri Vell, Can Gibert del Pla, Carme- Vista Alegre, Devesa-Güell, l’Eixample, Les Pedreres, el Mercadal, Montilivi, Palau-sacosta, Santa Eugènia de Ter, Sant Narcís, Taialà i la Vall de Sant Daniel. L’Ajuntament proposa tres itineraris per poder veure els diferents projectes repartits per la ciutat, uns recorreguts a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes distribuïdes pel municipi. A més a més, també hi haurà dos recorreguts accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.