Foment veu un efecte tractor perquè tornin altres empreses ben aviat | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Foment veu un efecte tractor perquè tornin altres empreses ben aviat

  |   Novetats

La Vanguardia. CC.OO., UGT i Pimec valoren el retorn fins i tot si fos un moviment tàctic

La patronal catalana Foment està convençuda que el trasllat de la seu de Banc Sabadell a Catalunya només és el principi i que el moviment de l’entitat tindrà un efecte tractor sobre la resta d’empreses que se’n van anar el 2017 perquè recorrin el mateix camí. Ahir CaixaBank, Criteria, Naturgy, Cellnex, Occident i Colonial van negar que hagi canviat res i que tinguin damunt la taula tornar a Cata­lunya.

Tant les patronals com els sindicats catalans van valorar molt positivament la tornada de la seu social. Ho van qualificar de “bona notícia”, tant Foment i la Pimec, com la UGT i CC.OO. Especialment satisfet es va mostrar el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, que veu en aquest moviment el preludi d’un retorn d’altres empreses importants a Catalunya.

CaixaBank, Criteria, Naturgy, Cellnex, Occident i Colonial no preveuen el trasllat de les seves seus socials

Sánchez Llibre va destacar dos aspectes en una compareixença ahir a Madrid. D’una banda, que, amb aquest pas de Banc Sabadell, Catalunya recuperarà el lideratge econòmic a Espanya; de l’altra, l’efecte tractor que suposarà perquè altres empreses que se’n van anar de Catalunya de resultes del procés ara tornin.

“Per aconseguir l’efecte tractor és important que tornin empreses rellevants, i empreses rellevants que se’n van anar de Catalunya tornaran els pròxims mesos, al llarg del 2025 i el 2026”, va manifestar Sánchez Llibre. El dirigent empresarial no es va voler pronunciar sobre la influència de l’opa en aquesta decisió del Sabadell, es va centrar en la tornada d’empreses a Catalunya i va recordar que era un dels grans objectius que Foment s’havia marcat en aquest mandat, que s’acaba el 2026, i que, considera, s’encamina a aconseguir-se.

El president de la Cambra de Barcelona, Josep Santacreu, va dir que és “una decisió que per a nosaltres és natural, ja que el Sabadell és una entitat històricament lligada al finançament de les empreses catalanes i que ha contribuït a la vertebració del nostre teixit empresarial”.

La patronal Pimec, a través del president, Antoni Cañete, també va assenyalar que la notícia és positiva perquè es transmet un “missatge molt clar” de normalitat. Sobre la possibilitat que sigui un moviment tàctic per l’opa, l’empresari opina tant és quina sigui la raó.

Per part dels sindicats, el secretari general de la UGT Catalunya, Camil Ros, va declarar que “la tornada de la seu, sigui per una decisió tàctica de l’opa o no, és una bona notícia”. Ja­vier Pacheco, secretari general de CC.OO. Catalunya, també va qualificar de “bona notícia” el moviment.

CC.OO. Catalunya va assenyalar que “decisions com la del Sabadell han de ser un missatge a l’economia per incentivar les inversions i multiplicar l’impuls a les importants injeccions de capital”.

Des de Madrid, el secretari general de CC.OO., Unai Sordo, va assenyalar que “és una decisió que segurament està vinculada a l’estabilitat institucional més gran que ara mateix hi ha a Catalunya amb el Govern actual de la Generalitat”. El sindicalista va afegir que, “a partir d’aquí, segurament també té a veure amb la situació que viu el Sabadell i amb la possible opa hostil del BBVA”.