Foment alerta que el trasllat de la Ryder Cup seria "imperdonable" | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Foment alerta que el trasllat de la Ryder Cup seria “imperdonable”

  |   Novetats

Diari de Girona. Una vintena d’entitats econòmiques, socials i esportives entre les quals la Diputació de Girona i la Federació de Golf han exigit al Govern que doni suport a la celebració de l’esdeveniment de golf a Caldes.

Foment del Treball i una vintena d’entitats econòmiques, socials i esportives com la Diputació de Girona, Barcelona Global o la Federació Catalana de Golf han exigit aquest dijous al Govern que doni suport a la celebració de la Ryder Cup de golf a Caldes.

Segons van avisar ahir en un manifest conjunt, l’arribada d’aquest esdeveniment el 2031 perilla per la manca de suport de l’Executiu. «Seria imperdonable i d’una greu irresponsabilitat per part del Govern que la Ryder es traslladés a Madrid o a un altre indret quan la prioritat de l’organització és que es faci al nostre país», ha asseverat el president de la patronal en un acte celebrat a Barcelona sota el lema «Salvem la Ryder».

Segons els seus impulsors, la cita tindrà un impacte de 1.300 milions d’euros i portarà fins a Catalunya uns 270.000 visitants d’alt poder adquisitiu. L’esdeveniment, considerat un dels majors esdeveniments esportius del món, per darrere del Mundial de Futbol, els Jocs Olímpics o la Copa Amèrica de Vela, també generaria un impacte publicitari per les comarques gironines en 180 països.

«A Catalunya sempre ha sigut un èxit la col·laboració publicoprivada. Forma part de la nostra cultura empresarial. La mostra de l’èxit d’aquesta fórmula guanyadora van ser els jocs de Barcelona 1992 o la Copa América de vela», va afegir Sánchez Llibre.

Per la seva part, el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteve, va demanar «compromís» per part de l’executiu català. «És imprescindible que la implicació de la Generalitat vingui acompanyada d’aquest pressupost al qual ja s’han compromès l’Estat i la part privada», va apuntar.

Segons van ressaltar els responsables de l’acte, per fer possible el projecte cal una inversió de 140 o 150 milions d’euros en deu anys. Ara per ara, preveuen que el govern de l’Estat en posi 50, el sector privat 30 i els ajuntaments i el govern català entre 40 i 50 més. Tot i això, l’impediment que ara manté bloquejat el projecte, segons l’organització i l’executiu, és el projecte d’ampliació del complex PGA de Caldes de Malavella, que acolliria el gruix de la prova.

Un tercer camp de golf

Tal com van detallar a l’ACN fonts del Govern, no hi ha cap inconvenient amb el campionat, sinó amb un suposat projecte, que PGA nega, per construir un tercer camp de golf al complex i més d’un centenar de xalets. «Si aquestes condicions canvien haurem de parlar», apunten aquestes mateixes fonts de l’executiu. Tot i això, la Generalitat ressalta el seu suport a les iniciatives esportives que vulguin celebrarse a Catalunya.

Des de PGA, en canvi, confirmen la necessitat de fer un tercer camp, però neguen que es vulgui fer un complex d’habitatges. Tanmateix, recorden que els seus espais de competició no utilitzen aigua de consum humà. «Si la Generalitat no deixa fer aquest camp és el mateix que dir no a la Ryder», ha afegit per part seva el president de la Federació Catalana de Golf, Ramon Nogués.

Clam unànim de l’empresariat

L’esdeveniment compta amb el suport del sector empresarial i turístic de les comarques gironines, i durant les últimes setmanes diverses veus han assegurat que aquest tipus de proves internacionals «generen riquesa», «sostenibilitat» i que suposen un «reclam per al turisme de qualitat». A més, segons els càlculs dels organitzadors, aquesta competició generarà més de 1.000 llocs de treball durant la preparació dels actes, i dels quals 350 seran permanents. També esperen tenir un impacte de més de 1.300 milions d’euros.