«Em fa patir el futur d'alguns hotels que tenen una situació financera delicada» | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

«Em fa patir el futur d’alguns hotels que tenen una situació financera delicada»

  |   Novetats

Diari de Girona. Entrevista Jaume Dulset. Alcalde de Lloret de Mar. Superada la meitat d’un mandat marcat per la covid, Dulsat fa un balanç de la gestió feta des de l’ajuntament i analitza com la pandèmia ha colpejat amb força un municipi vol recuperar el turisme per tornar a ser un dels principals destins del sud d’Europa.

Jaume Dulsat (Lloret de Mar, 1980) és alcalde del seu municipi natal des de 2015 i és vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Acaba d’aprovar el pressupost municipal per al 2022, que defineix com a «ambiciós» i configurat «tenint en compte escenaris canviants i marcats pel context pandèmic». Assegura que els comptes municipals tenen com a objectiu que « ningú quedi enrere» i que l’ajuntament vol ser «el motor de recuperació econòmic i social que necessita el municipi».

Superada la meitat d’un mandat marcat per la covid, quin balanç en feu?

La gestió de la pandèmia amb les eines que tenim com a ajuntament crec que ha estat bona; però no és menys cert que per un municipi que es dedica al turisme i als serveis, ha estat un tsunami.

Deies l’any passat que l’estiu del 2020 havia estat el pitjor de la història del municipi, quant a nombre de visitants. El del 2021 ha estat similar?

No. El del 2020 va ser molt dolent, aquest juliol va ser anar fent i l’agost ha estat bo. Tot i això, encara no estem a nivells del 2019.

Quin tipus de turisme esteu rebent?

Hem tingut flux de turisme de proximitat, d’estades curtes. L’objectiu és fidelitzar aquest client, però recuperar també el turista estranger com el britànic i el rus que són els que es queden més dies.

En quina línia treballeu per reactivar l’arribada de turistes a Lloret?

L’objectiu és que ens percebin com a destinació segura per poder recuperar una certa normalitat prepandèmica. Penso que l’any que ve començarem a rebre els viatges organitzats que hem perdut aquests darrers dos anys, en què la constant ha estat l’arribada de vehicles privats.

Com ha afectat la davallada de turistes al sector hoteler?

De moment, han anat aguantant i obrint segons la demanda. Aquest hivern, em fa patir el futur d’alguns hotels que tenen un situació financera delicada.

I el petit comerç?

El comerç local pateix des de fa molt temps, perquè ens estem acostumant a comprar en línia. A les destinacions turístiques, sembla que aguanta una mica més perquè comprar forma part de l’experiència. A Lloret, fa dos Nadals que l’ajuntament impulsa les targetes comerç en què finança una part de les compres, perquè la gent faci la despesa aquí.

Com altres municipis, Lloret s’està obrint a la participació activa de la ciutadania. Ara està a la recta final del concurs d’idees per a l’eix central de Lloret. Com valora vostè aquest procés?

Hi ha molt bones idees -encara anònimes- sobre la taula que inclús poden ser conjugables entre si. A finals d’hivern, tindrem el veredicte.

Creu que en un futur hi haurà més processos participatius en la gestió municipal de Lloret?

Sí. És evident que els processos participatius són importants; s’han de posar els ulls fora dels despatxos municipals.