Els municipis de la Badia de Roses estudien la construcció d'una dessaladora | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

Els municipis de la Badia de Roses estudien la construcció d’una dessaladora

  |   Novetats

Diari de Girona. El president del Consell Comarcal i alcalde de Sant Pere, Agustí Badosa, explica que n’estan parlant i ho plantejaran al Consorci o l’ACA perquè ho vegin com a possible solució a llarg termini per la situació de sequera que s’està vivint.

La construcció d’una dessaladora que pogués donar servei a les poblacions turístiques litorals i també a l’interior s’espera posar sobre la taula de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) com una possible solució a la sequera. Roses, Sant Pere i l’Escala n’han començat a parlar i esperen parlarne amb la resta de municipis. El president del Consell Comarcal, Agustí Badosa, posa de manifest que seria una via que es podria estudiar. De fet, en una reunió amb l’ACA i alcaldes de la comarca se’ls va demanar que estudiessin una solució per la comarca a llarg termini.

Badosa posa de manifest que el Port de la Selva va posar en servei l’estiu passat una dessaladora per a la seva població. En aquest sentit, reflexiona que «una a cada municipi, no sé si és la solució» perquè «si cada població de costa tingués una dessaladora, solucionariem la costa, però no a l’interior, i si al pantà no plou, poblacions com Figueres podrien tenir problemes». Per tant, en converses entre alguns els municipis litorals han considerat que seria bo posar sobre la taula la possibilitat de construir una dessaladora mancomunada. Badosa explica que esperen continuar-ne parlant i plantejar-ho posteriorment a l’ACA que és qui hauria de donar-hi el vistplau, encara que pogués entomar el projecte el Consorci d’Aigües Costa Brava. L’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez,

es va manifestar en els mateixos termes, en una entrevista a Empordà Televisió considerant que podria ser una bona opció i plantejant que s’espera parlar-ne amb la resta de pobles que formen part de la badia.

El president del Consell Comarca remarca, però, que «és una possibilitat, però els experts són ells i potser tenen altres elements o altres vies».

«Quan parles amb els experts, el primer que et diuen, és que l’aigua regenerada de les depuradores la potabilitzaran per a ús de boca», diu Badosa, per tant, aquesta seria una primera via o alternativa. Una altra podria ser la dessaladora diu.

Pendents de la pluja

El que assegura que és que estan molt preocupats per la situació perquè depenen del pantà de Darnius Boadella i queden reserves per un any. «No tenim interconnexions a altres conques, el Fluvià depèn que plogui a Olot i la Muga que ens plogui a Albanyà i la Garrotxa», diu Badosa «i si depenem només de la pluja, malament».

L’Alt Empordà va ser una d eles comarques en entrar en situació d’emergència i en uns mesos començarà de nou la temporada turística. Són conscients que la possibilitat de construir una dessaladora es pot posar sobre la taula, però encara que es portés a terme, el projecte tardaria uns anys a ser executat.