Els càmpings reben menys turistes però sumen més pernoctacions | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

image_1

Els càmpings reben menys turistes però sumen més pernoctacions

  |   Novetats

Diari de Girona. Els càmpings reben menys turistes però sumen més pernoctacions

Els càmpings gironins van rebre fins a 389.730 turistes durant el passat mes d’agost, un 2,3% menys que fa un any, segons les dades provisionals de l’enquesta d’ocupació en allotjaments turístics extrahotelers de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Tanmateix, les dades de pernoctacions sí que van millorar respecte a l’any passat. Segons les mateixes dades, els càmpings de les comarques gironines van sumar 2.807.282 pernoctacions en el mes per excel·lència del turisme, un 3,6% més que un any enrere. Aquesta és la segona xifra més alta de la sèrie històrica, que es remunta a l’any 2005, en el vuitè mes de l’any. Només l’agost del 2017 els càmpings van sumar més pernoctacions, 2.814.216, segons l’INE.

La caiguda del nombre de turistes s’explica pel turisme nacional. 192.635 visitants amb residència a Espanya es van allotjar als càmpings de Girona a l’agost, 14.472 menys que el 2023, és a dir, gairebé un 8% menys. En canvi, els turistes estrangers van créixer un 2,7%, fins als 197.095 visitants.

La Costa Brava líder

Els càmpings de Catalunya van registrar més de 5,49 milions de pernoctacions a l’agost, un 2,8% més que fa un any. És la segona xifra més alta per l’època de la sèrie històrica, per darrere dels 5,68 de l’agost del 2002, segons l’INE.

D’aquesta manera, els càmpings catalans es van mantenir com els preferits de l’Estat en un dels mesos de l’any amb més afluència turística i la Costa Brava es va situar com a primer pol d’atracció, amb més de 2,67 milions de pernoctacions (+3,6%). La Costa Daurada va ser la segona amb més nits registrades amb 1,4 milions, molt similar a l’any passat. La resta d’allotjaments extrahotelers -apartaments, turisme rural i albergs- van empitjorar les xifres de fa un any, segons ACN.

En concret, els apartaments turístics van rebre un 9,55% menys de turistes (164.690) i van registrar un 10,4% menys de pernoctacions (1.131.701). En el turisme rural els visitants van caure un 4,2% (59.057) i les pernoctacions un 8,4%; i en el cas dels albergs el descens interanual va ser del 8% en els viatgers i del 3,66% en les pernoctacions.

En el cas dels apartaments i del turisme rural es constata que el total de nits va caure més que el nombre de turistes, cosa que indica que l’estada mitjana va ser inferior a la de fa un any. En canvi, els albergs van registrar estades de més dies que l’any passat perquè enguany les pernoctacions van caure menys que el total de viatgers.

A l’Estat, durant l’agost el conjunt d’allotjaments turístics extrahotelers va superar les 26,1 milions de pernoctacions, un 1,5% més que el mateix mes del 2023. Per origen dels visitants, ressalta que les dels estrangers van augmentar un 5,1%, mentre que les dels residents van baixar un 1,2%. L’estada mitjana va ser de 4,8 nits.

Pel que fa als preus, segons les dades de l’INE van augmentar un 4,9% en els càmpings, un 6,4% en els apartaments turístics i un 4,6% en el turisme rural.