El servei de banca mòbil iniciarà el desplegament al setembre | Federació Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona

Blog

El servei de banca mòbil iniciarà el desplegament al setembre

  |   Novetats

El Periódico. CaixaBank i Caixa Enginyers portaran vehicles amb caixer i atenció personalitzada a 503 municipis catalans sense sucursals. Les entitats donaran servei almenys un dia al mes en cada municipi durant més de mitja hora.

A partir del setembre a la zona de Girona, CaixaBank i Caixa Enginyers posaran en marxa el servei de banca mòbil mitjançant un vehicle en localitats que s’han quedat sense sucursals bancàries. El pla es desplegarà gradualment fins a arribar als 503 municipis implicats a l’acabar l’any. La consellera d’Economia en funcions, Natàlia Mas, i representants de les dues entitats que van guanyar el concurs de la Generalitat, van presentar ahir els vehicles amb què es prestarà el servei en aquestes localitats en les quals viuen un total de 307.553 persones.

Els vehicles cobriran per part de CaixaBank els 503 municipis catalans i, per part de Caixa Enginyers, un total de 313. Les dues entitats, les dues úniques que es van presentar a la licitació, es van adjudicar el concurs que va llançar a finals de l’any passat la Conselleria d’Economia. En alguna de les localitats hi viuen menys de 100 persones. La licitació es va dividir en cinc lots. CaixaBank prestarà el servei en tots, és a dir, en municipis repartits per 41 comarques. Es tracta del Baix Ebre, Garrigues, Montsià, Pla d’Urgell, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Segrià, Terra Alta, Urgell, Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Garraf, Tarragonès, Alt Urgell, Aran, Cerdanya, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Solsonès, Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Selva, Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Lluçanès, Maresme, Moianès, Osona, Ripollès, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Caixa Enginyers prestarà el servei en municipis de 24 comarques en les quals coincidirà amb CaixaBank. Es tracta de l’Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Garraf i Tarragonès; Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Selva, Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Lluçanès, Maresme, Moianès, Osona, Ripollès, Vallès Occidental i Vallès Oriental. La Conselleria d’Economia ha creat la web banca mòbil Generalitat on es pot consultar tota la informació.

El contracte té una durada de dos anys, prorrogables dos més, i té un import de 990.920 euros. El cost del servei es comparteix entre la Generalitat i les entitats adjudicatàries. La idea d’aquesta iniciativa és acabar amb l’exclusió financera de determinades poblacions. Després de conèixer els punts de vista de les entitats de crèdit i avaluar la seva capacitat d’oferir les prestacions es va optar per la licitació.
Les oficines bancàries mòbils han de comptar amb caixer automàtic i oferiran una atenció personalitzada per retirar i ingressar diners en efectiu; domiciliar pagaments de rebuts i impostos i taxes, consultar moviments i saldos i obtenir extractes bancaris, entre altres serveis. S’haurà de garantir un servei d’almenys un dia al mes en cada municipi. A les localitats de fins a 250 habitants s’hi hauran de mantenir almenys mitja hora i en les de més d’aquesta xifra d’habitants no hi podran estar menys d’una hora.
Les entitats podran visitar entre tres i sis poblacions per jornada laboral. Els municipis coberts per les dues entitats financeres disposaran de dos dies al mes de servei, cada un per part d’una de les entitats. La Diputació de Barcelona va posar en marxa un servei similar en 96 municipis de la província l’abril passat. En aquest cas, és Prosegur la companyia que presta el servei a aquests municipis que sumen una població de 58.000 habitants. Els últims 14 anys, Catalunya ha perdut 5.961 oficines bancàries.