El Ripollès acull la primera trobada amb operadors per mostrar el seu potencial turístic
Diari de Girona. És una jornada de treball que busca desestacionalitzar una activitat “estratègica” per a l’economia local
El Ripollès vol atraure més turisme i intentar desestacionalitzar una activitat “estratègica” per a l’economia local. Amb aquesta finalitat, aquest dimecres s’ha organitzat la primera edició del ‘Co-Tur, Connectant turísticament el Ripollès’, una jornada de treball organitzada des de Ripollès Turisme a través de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès que s’ha fet a l’hotel Abbatissa de Sant Joan de les Abadesses. Hi han assistit una seixantena de persones, entre empresaris locals de diferents tipus d’establiments i representants de tres operadors de l’estat espanyol. Durant la jornada també s’ha posat l’accent en la importància de promoure un turisme sostenible.
La jornada estava adreçada als diferents agents del sector turístic del Ripollès amb la idea de crear un espai d’interacció amb els operadors i presentar-los les diferents experiències i productes que ofereix la comarca. També hi ha participat FGC per parlar de les estacions d’esquí. Entre les trobades de treball previstes n’hi havia una amb empresaris locals i els tour operadors espanyols especialitzats en grups i MICE turisme de negocis. Dins de la programació també s’ha fet una degustació de productes i un taller de llana d’ovella ripollesa.
El president del Consell Comarcal, Amadeu Rosell, ha destacat la “gran oferta” que hi ha amb productes gastronòmics, però també a nivell de patrimoni i d’altres com la via verda. Per al representant comarcal, hi ha un altre element diferencial: “les ganes de que vingui la gent i de donar-los una bona acollida perquè gaudeixin de la comarca com nosaltres l’estimem”. I és que, en els últims anys, la comarca ha fet un esforç per treballar amb els diferents municipis el tema del turisme sostenible. Així per exemple comparteixen un mateix eslògan, ‘Viu la teva història al Pirineu’ i s’han treballat projectes que han aconseguit fons europeus. “Anem aconseguint resultats”, remarca Rosell.
Per a la consellera comarcal de Promoció Econòmica, Chantal Pérez, “és un tema estratègic que va més enllà del turisme, també inclou la promoció econòmica i el comerç” i subratlla la importància de “caminar plegats” perquè esdevingui “motor econòmic”.
Un dels reptes a resoldre és aconseguir la desestacionalització de visitants fora de temporada alta com l’estiu i la temporada d’esquí. Segons Rosell, “tenim èpoques amb una arribada important de visitants, però n’hi ha d’altres que ens aniria bé que en vinguessin més”. Precisament aquesta trobada amb operadors de diferents punts de l’estat espanyol forma part d’aquesta estratègia.